Èpica i maratoniana victòria de Vicky Jiménez per arribar a quarts de l’Open de Montevideo

La tennista andorrana ha superat en partit de 3 hores i 50 minuts l’argentina Maria Lourdes Carle en tres sets (7-6, 5-7 i 7-5) i jugarà ara contra la colombiana Emiliana Arango

Vicky Jiménez, en una acció del duel contra Carle.
Vicky Jiménez, en una acció del duel contra Carle. @garchiemontero / @montevideoopen

Vicky Jiménez ja té el primer partit èpic de la seva carrera professional. I a més, pot dir que va acabar amb final feliç. La tennista andorrana s’ha classificat per quarts de final de l’Open de Montevideo després de superar, en un duel de gairebé quatre hores, l’argentina Maria Lourdes Carle. Ha estat un encontre igualat i d’enorme emoció que es acabar decantant a favor de la representant del Principat en tres sets (7-6, 5-7 i 7-5).

Jiménez, que ja havia superat en setzens la brasilera Beatriz Haddad, número 80 del món i cap de sèrie del torneig, ha tornat a protagonitzar una sorpresa a les pistes uruguaianes. I és que la seva rival a vuitens és la número 261 del rànquing WTA. L’andorrana, però, no només ha plantat cara sinó que s’ha emportat la victòria.

Això després d’un partit maratonià: tres hores i 50 minuts de joc, on la igualtat ha estat màxima. Bon exemple ha estat el primer set (7-6), marcat per les pèrdues de servei de totes dues contrincants. Al final, s’ha resolt en un també llarg ‘tie break’ en el qual Jiménez ha arribat a disposar d’un avantatge de quatre punts (6-2), però ha vist com Carle remuntava (6-6). Finalment, la tennista del Principat se l’ha acabat adjudicant per 12-10.

L’equilibri de forces, i també els errors amb el servei propi, han continuat en la segona màniga, que semblava abocada a un nou desempat. Amb 5-6 al marcador, però, Jiménez ha perdut el servei i el set ha acabat caient del costat de l’argentina (5-7).

La tercera màniga definiria, doncs, qui passava a quarts. I novament ha estat igualada fins al darrer moment. Amb 5-5 al marcador, Jiménez ha trencat el servei de la seva rival i s’ha situat 6-5. I amb la seva sacada no ha fallat. S’ha emportat el darrer joc, el set (7-5) i el partit. Un triomf realment de mèrit molt lluitat.

A quarts de final, l’andorrana ja té rival. Serà la colombiana Emiliana Arango, número 267 del rànquing WTA, que ha superat l’argentina Paula Ormachea, la 214 del món. El partit està previst per la pròxima matinada, hora del Principat.