Entrenaments (futbolístics) en la tercera fase

El Govern autoritza el pas endavant en la preparació de cara a un retorn de la lliga encara no confirmat després que les proves TMA realitzades als jugadors no hagin donat cap positiu

Imatge d'un dels entrenaments realitzats els darrers dies.
Imatge d'un dels entrenaments realitzats els darrers dies. FAF

Els clubs de la Lliga Multisegur i els dos de la Lliga Unida que encara tenen compromisos pendents ja poden entrenar amb grups amplis, d’entre vuit i deu jugadors, després que el Govern els hagi autoritzat a fer el salt a la fase 3 del protocol dissenyat per al retorn, encara per confirmar, de la competició. La decisió s’ha pres després d’analitzar els resultats dels tests d’anticossos fets als jugadors i, sobretot, de les proves TMA fetes a aquells als quals es va detectar IgG o IgM.

Representants de la Federació (FAF) han mantingut aquest dijous una reunió telemàtica amb el Govern. Per part de l’entitat, hi eren presents el president, Fèlix Álvarez, i el secretari general, David Rodrigo, juntament amb el biòleg Joel López. Per part de l’executiu, hi han assistit la ministra d’Esports Sílvia Riva i el secretari d’Estat, Justo Ruiz. En ella, i un cop analitzada la situació, l’executiu ha donat el vistiplau a avançar a la fase 3.

Hi ha tres jugadors pendents de resultats de les TMA; fins que no els tinguin, no podran entrenar en fase 3

Aquest pas s’ha fet després del que es considera un “bon desenvolupament” dels entrenaments fets fins ara i, sobretot, l’absència de lesions en la fase 2, encetada fa dues setmanes. També s’han tingut en compte els resultats del cribratge amb tests d’anticossos fets a tots els jugadors i, en especial, de les TMA complementàries fetes a aquells que van donar positiu en IgM o IgG.

En concret, s’han fet proves a dotze jugadors. Ja es tenen els resultats de nou, que han estat negatius. Falten tres que es van efectuar el dimecres al vespre. Fins que no es coneguin, aquests futbolistes no podran entrenar a la fase 3. Aquesta permet fer treball amb grups més amplis, d’entre vuit i deu homes, sempre els mateixos, i que interactuïn entre ells.

Àlvarez ha qualificat de “molt bona notícia” el permís per avançar en el protocol, tot destacant, a més, que fins ara “no hi ha hagut lesions”. També ha volgut “agrair als clubs la predisposició que han tingut en tot moment” així com “la participació dels jugadors, que han entès perfectament el protocol”. El president de la FAF es mostra confiat que la setmana vinent es pugui fer un altre pas endavant, que acabaria apropant el reinici dels partits pendents a la Lliga Multisegur i els duels de la Lliga Unida que han de servir per definir l’ascens.

Joel López fent proves a jugadors de l'Engordany.

Relacionat

Les TMA als futbolistes a qui s’ha detectat anticossos de coronavirus, claus pel retorn de la lliga

Etiquetes

Comentaris

Trending