Eder Sarabia accepta la pressió per un relleu de banqueta no motivat pels resultats

El director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, explica que la destitució de Nacho Castro es deu al fet d’haver detectat “coses que podíem millorar” i assegura que el nou tècnic “ens ajudarà a professionalitzar més el club”

Eder Sarabia, amb la samarreta de l'FC Andorra.
Eder Sarabia, amb la samarreta de l'FC Andorra. FC Andorra

L’FC Andorra ha presentat oficialment Eder Sarabia com a nou entrenador, en substitució de Nacho Castro. El canvi arriba, ha admès el director esportiu, Jaume Nogués, no pas per motius esportius sinó per “coses que detectem que es podien millorar” que no ha acabat d’especificar. El nou tècnic, que arriba amb l’experiència prèvia com a segon de Quique Setien a Las Palmas, Betis i el Barcelona, accepta la pressió que tindrà després d’agafar un equip que es troba en segona posició a la taula.

S’esperava amb interès la compareixença que havia de servir per presentar Sarabia com a nou entrenador tricolor. En primer lloc, per la pròpia expectació per la seva figura, tot just uns mesos després de deixar el Camp Nou. I, en segon, per conèixer els motius que han portat el club a fer un relleu a la banqueta, malgrat la bona trajectòria de l’equip. I, sobre aquests, Nogués ha deixat que “no és un tema de resultats” sinó que es deu a “altres motius, del dia a dia del club”.

El director esportiu tricolor ha afirmat que “és un procés que es treballa a foc lent, de portes endins” i que “vam detectar coses que pensem que es poden millorar”. Entre altres, s’entén que Sarabia “ens ajudarà a professionalitzar més el club”. Davant la insistència dels periodistes perquè donés més detalls d’aquests aspectes que no acabaven de quadrar, ha apuntat que “és més un tema d’objectius, de perspectives de les coses”. Així, “hem d’analitzar les coses, veure quin rumb té l’equip, què transmet i què no. En un projecte d’aquesta magnitud estem per prendre decisions”.

50851540143 da0248a3f5 k
Nogués i Sarabia, amb les samarretes del club.

I amb aquests dubtes sobre Castro sobre la taula, va aparèixer la figura d’Eder. “Per liderar un projecte que volem portar al món professional ens ha sortit una oportunitat que és espectacular i que no volem deixar passar”, ha afirmat. Sobre si aquesta decisió pot fer que Sarabia arribi amb més pressió, Nogués entén que no: “No és ficar-ne més; és apostar per un cos tècnic i volem que les coses funcionin”.

Sarabia ha assegurat que arriba a Prada de Moles “amb il·lusió i ganes de demostrar l’experiència acumulada i els coneixements per poder complir plegats els objectius”. També ha destacat les converses mantingudes amb la gent del club, dels qui destaca “l’ambició i les ganes de créixer”. A la vegada, ha explicat el paper fonamental del màxim responsable de Cosmos, Gerard Piqué, en el seu fitxatge.

“Em va trucar aquesta setmana i vam parlar. M’ha sorprès la implicació que té al projecte, el coneixement que té de l’equip i de la categoria. S’ha vist tots els partits, alguns més d’un cop”, ha comentat. Així, no li va costar gaire acceptar una proposta que li permetrà ser, per primer cop en anys, el màxim responsable d’un equip, després d’una llarga etapa com ajudant de Setién. “Sempre he dit que em sentia primer entrenador. Ho havia estat en pràcticament  totes les categories”, ha indicat, a la vegada que ha tingut paraules d’elogi cap al seu, fins ara, company de banqueta: “Amb Quique he estat encantat, no podria haver trobat una persona millor amb qui treballar”.

50851547603 0fe44b04be k
Sarabia, durant la compareixença.

Sobre la pressió que pot tenir en el projecte tricolor, Sarabia ha recordat que “n’he tingut molta els darrers anys”. I, afirma, no li importa. “Tots els equips la tenen. Aquí, està clar que la hi ha i hi ha exigència i això personalment a mi m’encanta”, ha assegurat. Una primera part de la feina, ha avançat, serà “intentar convèncer els jugadors, marcar les coses que volem i que vagin a mort amb nosaltres”. Preguntat sobre quins aspectes considera que caldrà tocar, ha apuntat que “l’equip hi ha moments de partit que fa coses bé i altres que poden millorar” tot admeten que algunes “són més matisos del que a mi m’agrada”.

L’arribada del nou entrenador pot comportar, també, la de nous jugadors. Així ho ha admès Nogués. “Amb ell hem d’analitzar bé la plantilla i veure quines necessitats tenim”, ha comentat. Així, queden quinze dies de mercat per treballar i la sensació, almenys per les seves paraules, és que es buscarà fer incorporacions. “Som ambiciosos i sempre volem tenir els millors”, ha indicat.

 

Comentaris (1)

Trending