El Comitè Organitzador no veu cap impacte negatiu dels contratemps a les finals a Grandvalira

La cancel·lació de diverses curses a causa de la meteorologia i l’estat de la neu assegura el director general, David Hidalgo, han servit per demostrar la capacitat de reacció de l’equip

Els membres del Comitè Organitzador fent el balanç de les finals.
Els membres del Comitè Organitzador fent el balanç de les finals. Pilar Candel

La valoració de les finals de la Copa d’Europa a Grandvalira és positiva. Tan positiva, que no es veu cap impacte negatiu dels diferents contratemps que s’han donat. La cancel·lació de diverses curses al llarg de la setmana i com s’han enfrontat han servit, segons el director general del Comitè Organitzador, per demostrar “la capacitat de reacció, que ha estat extraordinària”. De fet, aquesta cita suposava “l’última oportunitat de presentar les credencials organitzatives” de cara a la candidatura per als Campionats del Món, i s’ha superat.

“Quan les coses no surten bé també es diuen, però no ha estat el cas”, ha assegurat Hidalgo. Les diferents cancel·lacions i les condicions de la neu, força dolentes, ha afirmat que forma part d’un esport a l’aire lliure com és l’esquí. “A Suïssa no es va fer cap prova tècnica, constantment es suspenen”, explica, “estem preparats perquè les coses canviïn segons les condicions meteorològiques, per tant, no es té cap lectura negativa, ni de l’organització, ni dels equips”.

Aquest diumenge, de fet, la Federació Internacional d’Esquí (FIS) ja va fer arribar les seves felicitacions per l’actuació de l’organització enfront de les adversitats. “L’equip de pistes ha estat una armada invencible”, ha destacat Hidalgo, sobretot pel que fa a la imatge d’un centenar de persones baixant per tal d’aplanar la neu, “imatge que només havíem vist en blanc i negre”. On qualsevol altre organitzador hauria abaixat els braços, el director general assegura que Grandvalira “ha fet més del que era possible”. Fins i tot, el director de cursa, Santi López, ha remarcat que s’ha fet algun miracle que altre, “amb unes condicions de neu pèssimes”.

L’esquiadora suïssa Aline Danioth durant l'eslàlom d'aquest diumenge.

Relacionat

Les finals de la Copa d’Europa refermen l’opció de Grandvalira per acollir els Campionats del Món

D’aquesta manera, de cara a la decisió que ha de prendre la FIS de cara als Campionats del Món, l’oportunitat és ja una realitat. “Fa un any teníem il·lusió, ara tenim opcions”, ha remarcat Hidalgo. Malgrat tot, ha assegurat que cap candidatura arriba al dia de les votacions amb la seguretat de ser elegida, i el que queda ara per part de l’organització és contactar “un per un els països que voten i donar resposta a les seves motivacions”. Així i tot, tenint en compte les dificultats que s’han trobat en aquest “aparador” que eren les finals, “hem fet arribar el missatge que estem preparats”.

D’altra banda, de cara a les finals de la Copa del Món del 2023, Hidalgo ha remarcat que hi ha hagut certes coses que s’han pogut testejar, àrees en les quals mantenir-se i altres en les quals treballar. En aquest punt, Hidalgo ha remarcat que milloraran el transport i la logística. “Al 2019 ens va faltar un responsable de logística interna, i hem pogut testejar aquesta millora”, ha explicat. Així mateix, s’ha guanyat autonomia en les cerimònies amb recursos propis. En global, es continuarà formant a les persones perquè es mantingui la feina en equip que s’ha demostrat la darrera setmana.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending