Les finals de la Copa d’Europa refermen l’opció de Grandvalira per acollir els Campionats del Món

Els dirigents de la Federació Internacional d'Esquí lloen la capacitat de superació de l'organització i asseguren que el domini està preparat per acollir la gran cita mundial

Comentaris

L’esquiadora suïssa Aline Danioth durant l'eslàlom d'aquest diumenge.
L’esquiadora suïssa Aline Danioth durant l'eslàlom d'aquest diumenge. ORIOL MOLAS

Els dirigents de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) han lloat aquest diumenge la capacitat de superació de Grandvalira i han assegurat que està preparada per acollir uns Campionats del Món. Les finals de la Copa d'Europa deixen per al record a grans promeses de l'esquí competint al més alt nivell, descensos espectaculars i victòries emocionants. Però també seran recordades per les imatges d'un equip treballant al 150% durant hores per fer tot el possible per condicionar les pistes afectades per unes condicions meteorològiques desfavorables.

Finalment, malgrat les altes temperatures, la pluja, la pols sahariana i la boira, s'han pogut celebrar totes les proves tècniques previstes a la pista Avet de Soldeu. Pel que fa a l'Àliga d'El Tarter, la motivació i la capacitat de reacció de l'equip han permès acollir els entrenaments de les proves de descens, però la humitat ha fet impossible la celebració de les curses de velocitat. En aquest sentit, la capacitat organitzativa i de superació han estat un dels aspectes més lloats per la Federació Internacional d'Esquí (FIS).

Wim Rossel, coordinador FIS de la Copa d'Europa masculina, ha destacat la "motivació" de l'organització, molt superior a la d'altres seus. "En altres llocs d'Europa potser et diuen, no ho podem fer, és massa dur i, en canvi, aquí no us rendiu mai, sou increïbles". El seu homòleg en categoria femenina, Jordi Pujol, comparteix aquesta opinió: “Un dels trets que diferencia Andorra d'altres seus és l'acollida i l'actitud, les ganes que tothom hi posa”.

De fet, això és el que més destaquen els equips i els corredors que han competit a Soldeu El Tarter aquests dies. Pujol ha valorat la setmana de les Finals com a "molt difícil”, però, a la vegada “ha estat un aprenentatge molt gran per a futures competicions al país, perquè s'han fet coses que no s'havien fet mai", fent referència al condicionament de la pista Àliga. Entre aquestes competicions hi podrien haver els Campionats del Món del 2027 als quals Andorra ha presentat candidatura, que es decidirà aquest mes de maig.

Precisament, el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo, ha reconegut que, a causa de la meteorologia, “cap dia ha estat fàcil, però s'ha fet un esforç monumental”. En aquest sentit, ha destacat la capacitat de reacció de l'equip, treballant al peu del canó per salvar les pistes.“Quan el temps és bo sembla que tot surt rodat, però quan es torcen les coses és quan toca demostrar que l'equip respon”, ha sentenciat.

Per la seva banda, el ministre de Turisme, Jordi Torres, ha afirmat que “ha tornat a demostrar que som els millors candidats per acollir els Campionats del Món del 2027”, tenint en compte la capacitat de "l'organització, tècnics i voluntaris, posant el màxim de si mateixos". El cònsol de Canillo, Francesc Camp, ha afegit a tots aquests ínputs positius per ser ferm candidat als Campionats un de nou que, de fet, era una pròpia demanda de la FIS. "Sempre ens diuen: treballeu molt bé, i de manera molt professional, però en el vessant esportiu us falten referents". Doncs ara ja els podem dir que el tenim, i just l'any que som candidats a acollir uns Campionats del Món", ha celebrat.

Els entrenadors  valoren l'alt nivell de l'organització

Precisament Joan Verdú, que ha tastat el nivell de moltes seus i pistes de competició, també ho té clar: “No tenim res a envejar". L'Àliga i l'Avet "són dues grans pistes, a les quals se'ls ha de sumar la implicació de tot un país”. Potser altres països "tenen més costum de ser seu de grans esdeveniments, però no es crea un ambient tan especial com el d'aquí". Els entrenadors dels equips confirmen aquesta visió. Damiano Scolari, entrenador de l'equip italià femení, ha afirmat que “per a mi és la millor organització del circuit de Copa d'Europa i una de les millors seus de Copa del Món”. Andrew Sawson, el seu homòleg suec, ha afegit que “Grandvalira és un lloc perfecte per a unes finals de la Copa d'Europa, unes finals de la Copa del Món i també per als Campionats del Món: sou el candidat perfecte”.

Finament, Conrad Blanch, membre del comitè Executiu de la Candidatura dels Campionats Andorra 2027, ha ressaltat que "Andorra sempre respon, i aquesta és la millor credibilitat que li pots donar a una candidatura". Les imatges “amb més de 100 persones treballant per condicionar l'Àliga, són èpiques", ha valorat. "La capacitat de resposta d'Andorra és enorme i de nou, no ha fallat". Un fet que, sumat a "unes pistes a tocar d'uns serveis de primera categoria i un país implicat, amb una gran tradició per l'esquí", són una excel·lent carta de presentació.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending