La CASS es planteja fer una inspecció d’ofici a tots els clubs de futbol del país

El cas de l’UE Sant Julià aniria més enllà de les cotitzacions indegudes perquè en haver-hi presumptes falsificacions de contracte s’haurà d’elevar la situació a instàncies penals

Una imatge de la façana de la CASS.
Una imatge de la façana de la CASS. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) es planteja promoure d’ofici una inspecció a tots els clubs de futbol per corroborar que estan al dia de les cotitzacions i que realment cotitzen el que deurien. Arran del cas de la Unió Esportiva (UE) Sant Julià, el consell d’administració de la parapública està estudiant la situació i en una propera reunió s’hauria d’adoptar la decisió final. El que és segur, segons les fonts consultades, que en l’afer de l’entitat laurediana “s’anirà a fons”.

Aquesta setmana s’han començat a rebre alguns dels jugadors del club lauredià de forma individual arran de l’aparició de tres inspectors als camps de la Margineda durant un entrenament de l’equip. Per sorpresa fins i tot dels propis futbolistes, alguns dels que fins ara no tenien ni un euro cotitzat com a treballadors de l’UE Sant Julià s’han trobat que en contrastar dades amb la parapública -que els va demanar tot un seguit de documentació- sí que apareix cotitzada almenys una mensualitat.

Segons les fonts consultades, l’entitat que presideix Manuel Leitao i que gestionen Pepe Mengual i José Luís Correa estaria intentant arribar a un acord amb la CASS per poder fraccionar el deute que té o fins i tot retardar-lo. Com han fet tantes vegades altres clubs de futbol del Principat, s’intenta guanyar temps per tal de poder arribar al mes de febrer i rebre les subvencions de les organitzacions internacionals dedicades al futbol. Així es podria tapar el forat i tirar endavant.

La samarreta del Sant Julià.

Relacionat

El club dels tres contractes

En aquest cas, però, les fonts de la CASS consultades han assegurat que no són tot els impagaments. I és que, com també està denunciat davant el departament d’inspecció de Treball, hi ha contractes duplicats. És a dir, hi ha falsificació contractual amb, alhora, falsificació de firmes. Sempre presumptament. Però aquests fets tindrien rellevància penal i, per tant, perquè s’investigui s’ha d’elevar els fets a qui pertoqui.

Des del punt de vista laboral, de fet, la Batllia ja analitza almenys dues demandes. Totes dues han estat admeses a tràmit. La darrera aquesta setmana. En breu li serà notificada la situació al club perquè, com a empresa denunciada, faci les al·legacions que tingui per convenient. L’UE Sant Julià, paral·lelament, intenta sufragar una part del deute que té amb alguns dels jugadors per tal que no abandonin la disciplina del club. L’equip no es pot permetre cap incompareixença més si no vol quedar fora de la competició.

Comentaris (9)

Trending