Un canvi de normativa permetria el VPC accedir a la Divisió d’Honor B d’Espanya la temporada 2024-25

L'ens està obert a recollir les especificitats andorranes segons ha avançat la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva

T

T. Solanelles/B. Noya

Comentaris

Una jugada del partit entre el VPC i el Químic.
Una jugada del partit entre el VPC i el Químic. VPC

La Federació Espanyola de Rugbi (FER) estudia un canvi en la normativa que permetrià al VPC accedir a la Divisió d'Honor B la temporada 2024-25. Així ho ha dit aquest dijous la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva durant l'acte de presentació de les subvencions a les entitats esportives.

Riva ha afegit que la federació espanyola és conscient que l'actual reglamentació no dona solució a la problemàtica i que hi ha la voluntat per part de l'ens d'incloure l'especificitat andorrana. Els canvis, en el cas que es duguin a terme, ja no es podrien aplicar la propera temporada 2023-24.

Ara, hi ha una quota obligatòria de jugadors de formació, nascuts a Espanya, d’avis i pares espanyols. N'hi d'haver nou sobre el terreny de joc que puguin ser seleccionables amb la selecció espanyola.

Aquesta mateixa problemàtica ja va fer que el VPC sortís del campionat de França per incorporar-se a la Divisió d'Honor de Catalunya. El club es va proclamar campió català superant a la final el Barça Blau en el partit disputat a la Foixarda, a Barcelona. A la fase d'ascens a la Divisió d'Honor B espanyola, l'equip andorrà havia quedat aparellat amb el CEFA Unizar de Saragossa.  

 

Etiquetes

Comentaris

Trending