El campionat del món de triatló tornarà a Andorra... però sis setmanes abans

World Triatlon ha confirmat la celebració de la prova al Principat el 5 i el 6 de febrer del 2022, unes dates que haurien d’evitar el problema de manca de neu que va amenaçar la primera edició celebrada el passat març

Sortida d'una de les proves celebrades a Naturlàndia.
Sortida d'una de les proves celebrades a Naturlàndia.

El campionat del món de triatló d’hivern tornarà a celebrar-se a Andorra l’any vinent. Això sí, s’avançarà un mes i mig. En comptes de disputar-se al març, tindrà lloc el 5 i el 6 de febrer. D’aquesta forma, entre altres motius, es confia evitar els problemes viscuts l’any vinent, quan la manca de neu a les instal·lacions de la Rabassa va obligar a traslladar-la des del port d’Envalira.

La competició, que s’emmarca en l’acord entre el Govern i la multinacional Ironman, es va celebrar per primer cop el passat març. Pel 2022, la idea ja era repetir la cita. I, ara, l’executiva de la World Triatlon, la federació internacional, ha donat a conèixer el llistat dels primers esdeveniments de la temporada en aquesta modalitat. I, entre ells, hi ha els campionats del món del triatló d’hivern, que tornaran a ser acollits per Andorra.

La data, però, varia en comparació a la de la primera edició celebrada al Principat. Passa al febrer, concretament al 5 i el 6. És a dir, sis setmanes que enguany, quan va tenir lloc entre el 19 i el 21 de març.

El punt des del qual estan agafant la neu per traslladar-la a la Rabassa.

Relacionat

Transporten neu del port d’Envalira a la Rabassa per garantir el campionat del món de triatló

Tot i que no es fa oficial el lloc, tot indica que la Rabassa tornarà a acollir la cita. I l’avançament hauria de permetre assegurar la presència de prou neu a la zona per disputar sense problemes les diferents modalitats. I és que, cal recordar, fa uns mesos la manca d’or blanc a Naturland, llavors encara Naturlàndia, va obligar a fer una operació de trasllat des del port d’Envalira per assegurar les proves.

Comentaris (2)

Trending