Transporten neu del port d’Envalira a la Rabassa per garantir el campionat del món de triatló

Camions del COEX han fet diversos viatges entre tots dos punts per millorar l’estat de la zona on s’ha de fer el pròxim cap de setmana la primera de les proves emmarcades en l’acord amb la multinacional Ironman

El punt des del qual estan agafant la neu per traslladar-la a la Rabassa.
El punt des del qual estan agafant la neu per traslladar-la a la Rabassa.

El cap de setmana Naturlàndia ha d’acollir la primera gran cita fruit de l’acord de col·laboració entre Ironman i el Govern: el campionat del món de triatló d’hivern. Es tracta d’una de les apostes fortes fetes des del ministeri de Presidència, Economia i Empresa que lidera Jordi Gallardo i es vol que tot surti a la perfecció. El problema, però, és que per ara el temps no acompanya i a la Rabassa falta una cosa essencial: neu. Ha tocat, doncs, una operació d’emergència per solucionar-ho: amb camions portant l’or blanc des del port d’Envalira.

El conveni signat entre Ironman i l’executiu comporta la celebració al llarg de l’any de diferents proves esportives que han de portar al Principat practicants de primer nivell i, de retruc, suposar un important impacte econòmic. La primera cita del calendari arriba en pocs dies, amb la disputa del campionat del món a la Rabassa.

No són pocs els qui s’han estranyat pel fet que es facin servir recursos públics per garantir el bon desenvolupament d’un esdeveniment esportiu de caràcter privat

Segons els organitzadors, hi participaran més de 200 triatletes, entre els quals els més destacats de la modalitat a nivell mundial. A banda, des del Govern s’ha defensat que tindrà un impacte econòmic interessant al país, xifrat en uns 230.000 euros. El problema, però, és que, ara mateix, la zona on s’ha de competir no presentaria les millors condicions.

El clima no ha acompanyat les darreres setmanes. Poques precipitacions i temperatures relativament elevades per a l’època ha provocat que les zones on s’han de disputar les proves no tinguin, ara mateix, excessiva neu. I hi havia un cert risc que si la situació empitjorava no es pogués celebrar la prova.

La solució s’ha trobat al port d’Envalira. Més concretament, en la neu acumulada allà. Calia, doncs, traslladar-la. Com? Doncs, per sorpresa de molts, amb els camions del cos de conservació i explotació de carreteres. El COEX ha passat de retirar i netejar neu a transportar-la d’una punta a una altra del país.

Aquest dimecres, són diversos els camions del departament que s’han mobilitzat per a aquesta missió. Anaven al port d’Envalira, recollien la neu i la traslladaven a la Rabassa. Allà la descarregaven a la zona on s’ha de competir. No són poques les persones que s’han estranyat, tot tenint en compte que s’estan emprant recursos públics per preparar l’escenari d’una prova esportiva de caràcter privat.

En tot cas, caldrà veure si la feina realment permet que l’entorn de Naturlàndia estigui ben preparat el cap de setmana per poder celebrar en bones condicions el campionat del món. Hi pot ajudar el fet que, de cara a les pròximes hores, es preveu una forta davallada de les temperatures i una elevada possibilitat de precipitacions en forma de neu.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending