S’augmenten els premis per als equips femenins al torneig de rugby 7, però continuen sent inferiors

L’associació Acció Feminista ha recriminat aquest fet a les xarxes socials, acompanyat de la imatge que mostra que s’ha augmentat la quantia fins als mil euros per a les guanyadores

Cartell modificat del torneig de rugby 7.
Cartell modificat del torneig de rugby 7.

El II Torneig Internacional de Rugby 7 d’Andorra ha augmentat la quantia dels premis per a la categoria femenina. En el cas de l’equip campió, ja arriba fins als mil euros. Malgrat això, Acció Feminista recrimina a través d’una publicació a les xarxes socials que encara continua sent una situació molt desigual. Des de l’associació van assegurar fa uns dies que es reclamarien explicacions a la Federació, i sembla que el canvi continua sense ser tot l’equitatiu que caldria esperar.

El premis per al torneig de rugby 7 va generar força polèmica fa uns dies, sobretot a través de xarxes socials. El motiu principal va ser la desigualtat, més que evident, entre els premis que s’oferien per als equips masculins i per als femenins. Entre la quantia que podien guanyar els campions, i la de les campiones, anaven 1.300 euros. Des de la Federació van explicar que hi havia menys participants en una categoria que en l’altra. Des de l’Associació de Dones (ADA) i Acció Feminista van mostrar el seu malestar, i van assegurar que es demanarien explicacions. Mitjançant les xarxes socials, des de l’organització es va publicar el canvi en els premis, però continua havent-hi força diferència entre uns, i les altres.

Des de l’associació asseguren que “la imatge parla per sí sola”. Expliquen que van remetre una carta a la Federació reclamant explicacions al respecte, però que resposta, cap ni una. “No sabem si igual això pot ser una reacció a la nostra petició, però és totalment insuficient”, afirmen. “Si el que és vol es fomentar l’esport femení, el primer que s’hauria de fer és precisament això, equiparar els premis”, exposen des d’Acció Feminista. D’aquesta manera, es mostren totalment insatisfetes amb aquest canvi, que no supleix de cap de les maneres la situació de malestar que es va donar des d’un principi i que genera una situació real de discriminació entre uns i les altres, “i això que les noies són les que realment estan donant resultats ara mateix al rugbi, així que no tenim molt més a dir”.

El cartell amb els premis "desiguals" segons el quadre masculí i femení.

Relacionat

Els grups feministes demanen explicacions pels premis diferents al torneig de rugby 7

Acció Feminista, mitjançant una piulada, han destacat que, tot i el canvi “es manté la desigualtat”. Des de l’associació asseguren que, el fet que hi hagi menys equips femenins que masculins no és excusa suficient per a aquesta diferència tan significativa. De fet, expliquen que hi ha moltes solucions perquè els premis atorgats siguin equiparats, però que des de l’organització no s’han volgut buscar.

Acció Feminista, mitjançant una piulada, han destacat que, tot i el canvi “es manté la desigualtat”. Les quanties s’han modificat de forma significativa. Per a les campiones s’ha passat d’oferir 700 euros, a mil. Per a les finalistes, de 300 a 500 euros, i per a les terceres, de 100 a 150 euros. Aquest augment, mínim en alguns casos, no ha aconseguit aplacar el malestar de l’associació, tal com ho han deixat saber a les xarxes socials. De fet, malgrat que s’hagin canviat, la diferència amb la categoria masculina continua sent més que evident. Concretament, les noies guanyaran la meitat que els nois que hi participin.

 

Comentaris (3)

Trending