Un atleta campió d’Europa de velocitat torna a les pistes aquest agost a Andorra

Bruno Hortelano busca el rècord nacional espanyol d’una prova atípica com els 150 metres llisos després de refer-se d’una lesió al tendó d’Aquil·les

Bruno Hortelano posant amb un dels seus rècords.
Bruno Hortelano posant amb un dels seus rècords. ARXIU

Qui va ser campió d’Europa de 200 metres llisos el 2016 a Amsterdam, l’atleta espanyol Bruno Hortelano, reapareixerà en competició a Andorra. Serà el 9 d’agost al tartan de l’Estadi Comunal Joan Samarra en el marc del campionat andorrà. Hortelano estava fora de les pistes des del 7 de desembre. Una lesió al tendó d’Aquil·les el va retirar momentàniament i la Covid hi va acabar fent de les seves. Ara per començar-se a provar, ho farà al Principat i en una prova del tot atípica, els 150 metres llisos.

Des de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) s’ha informat que el representant de l’atleta, Alberto Armas, va contactar amb els responsables federatius sol·licitant la possibilitat de fer aquesta prova que se situa entre les dues distàncies que més domina Hortelano, els 100 i els 200 metres llisos. La comissió tècnica i la junta directiva de la FAA van valorar la proposta i ho van aprovar. Els 150 metres s’inclouran en el Campionat d’Andorra que se celebra el 9 d’agost amb un mig programa; deu proves. De fet, és la segona part del campionat.

La competició tindrà també la presència de la quarta del mundial júnior en 400 tanques (Sara Gallego) i Jaël Bestué, plata al mundial juvenil el 2017. Per part andorrana, Pol Moya farà els 800 metres llisos i Nahuel Carabañas els 3.000 obstacles. Tots dos debutaran en la seva prova aquesta temporada.

Hortelano buscarà a Andorra el rècord nacional espanyol de la distància, uns 150 metres que fins ara s’han corregut en 15’’64. Al Principat no hi ha ningú que tingui el rècord d’una prova que normalment o és d’exhibició o és d’entrenament. Si algun atleta es decideix a córrer-la el 9 d’agost s’estrenarà amb rècord.

Al representant del campió continental de 200 el 2016 se li va explicar les condicions del tartan de l’Estadi Comunal, que no és el millor. De fet, en general el recinte no està en les millors condicions possibles i malgrat que es volia remodelar amb l’excusa dels Jocs dels Petits Estats la irrupció de la Covid i la supressió de la cita esportiva ho han fet ajornar tot. Tampoc el vent que fa al Principat és el millor per a una prova com la dels 150 metres llisos. Amb tot, i en absència de competicions a l’Estat espanyol, Hortelano va decidir tirar endavant el seu repte entre altres coses per poder-se provar i tornar, en certa manera, al circ mediàtic.

Etiquetes

Comentaris

Trending