L’àrbitre acusa Jaume Nogués de titllar-los de “corruptes” durant el partit contra Las Palmas

El director esportiu de l’FC Andorra s’exposa a una sanció per part del comitè de competició després dels comentaris que, segons l’acta del duel, va proferir durant i després de l’encontre contra els canaris

Comentaris

Jaume Nogués, a la dreta, en els instants previs al partit contra el Las Palmas.
Jaume Nogués, a la dreta, en els instants previs al partit contra el Las Palmas. FC ANDORRA

El director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, s’exposa a una sanció per part del comitè de competició arran dels comentaris que, segons l’acta arbitral, va fer al final del partit contra l’UD Las Palmas. Segons el col·legiat del duel, José Antonio López Toca, hauria acusat la Federació i un dels seus assistents de “corruptes”. Serà l’òrgan disciplinari qui, dimecres, hagi d’analitzar el redactat del document i prendre la decisió escaient.

Tot fa pensar que difícilment Nogués esquivarà algun càstig, tenint en compte que competició empra gairebé en exclusiva les actes per prendre les seves decisions i no dona gairebé cap opció a defensa als acusats pels col·legiats. En aquest cas, i sempre segons el document redactat al final del duel per López Toca, el director esportiu de l’Andorra no hauria amagat el seu enuig per la seva actuació especialment per l’expulsió, al minut 1, d’Héctor Hevel.

Així, l’àrbitre assegura que “un cop finalitzat el partit, quan ens trobàvem a la zona de vestuaris, vam poder escoltar com una persona deia a crits ‘Corrupció a la Federació’” i s’afirma que “se’l va poder identificar om a Jaume Nogués, director esportiu i general de l’FC Andorra, donat que el delegat informador estava a escassos metres d’ell i va poder confirmar l’autoria de l’expressió anteriorment mencionada”. A més, afegeix que “un cop identificat, ens vam adonar que aquesta mateixa persona es va dirigir durant el partit al meu àrbitre assistent en els següents termes: ‘Corrupte’, mentre es trobava a la zona situada sobre les banquetes, la qual està totalment sense públic fent la identificació més clara”.

Amb aquest redactat a la mà, Competició haurà d’analitzar dimecres vinent la situació i decidir si procedeix a sancionar o no Nogués. No seria el primer cop que un membre de la directiva tricolor rep un càstig per part d’aquest òrgan. Ara fa unes setmanes, després del partit contra l’Albacete, també al Nacional, en què l’equip va acabar amb deu per una expulsió impulsada des del VAR l’acta arbitral va acusar el president, Ferran Vilaseca, d’entrar al vestuari i dirigir-se als col·legiats amb l’expressió “ens has fotut”.

Llavors, es va aplicar l’article 124 del reglament de la Federació, que parlar d’actituds de menyspreu o desconsideració cap als àrbitres, directius o autoritats esportives. A Vilaseca li van imposar una suspensió de dues setmanes. En aquest cas, però, cal tenir en compte que a Nogués se l’acusa d’uns comentaris al final del duel i d’un altre durant el partit i, per tant, es podria considerar uns fets més greus. Caldrà esperar a dimecres per saber què es decideix finalment.

Ferran Vilaseca ha estat suspès durant dues setmanes.

Relacionat

Competició sanciona Pastor, Sarabia i el president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca

Comentaris (1)

Trending