“Ara sí que ja hem arribat a LaLiga”

La victòria de l’FC Andorra a Oviedo en la primera jornada de Segona omple de satisfacció el club, que nota un petit increment de demanda d’abonaments

Una jugada del partit Oviedo-Andorra.
Una jugada del partit Oviedo-Andorra.

“Ara sí que ja hem arribat a la LaLiga.” L’afirmació és del director general de l’FC Andorra, Jaume Nogués. És una frase entre satisfacció i ironia, és clar. La victòria d’un nouvingut en un camp històric com el Carlos Tartiere té, si cal, més repercussió. El segon embat de la competició també serà a Astúries. “Estem molt contents”, reconeix Nogués, que a diferència de bona part de l’equip no s’ha pogut quedar per terres asturianes i ha hagut de tornar al Principat d’Andorra.

Nogués té feina. És el que té dirigir un club novell i ‘petit’ en comparació amb els gegants que corren per la categoria. De fet, el partit d’Oviedo va fer veure a molts jugadors i als responsables del club, “la magnitud” que té el futbol professional. “El nivell és increïblement alt en tot”, explica l’executiu esportiu. Cert és, admet, que l’Oviedo “és un dels històrics”. Però és que a Segona, d’històrics i de clubs que fins i tot han jugat a Primera Divisió n’hi ha moltíssims. De fet, de clubs que no haguessin jugat mai fins ara a Segons encara que hagués estat una solta temporada i de casualitat sols n’hi ha un.

La celebració del gol de la victòria al camp de l'Oviedo.

Relacionat

La millor estrena possible

Exacte, l’Andorra. “Estem molt contents” de l’arrencada del curs. És ben veritat que només és un sol partit. Però serveix al conjunt d’Eder Sarabia per reivindicar-se. Per treure el caparró al futbol professional. “Ara sí que ja estem assentats a LaLiga, ara sí que ja hem arribat a LaLiga”, assegura el mànager general de l’FC Andorra, que celebra també el fet que “l’equip va respondre d’una manera increïble”. Aquest dimecres li toca al club i als responsables de l’obra d’adequació de l’Estadi Nacional a les exigències de la competició, donar el to.

PAU CASADESÚS, EL MÉS BUSCAT

Si ahir hi havia un home en l’equip que estava buscat era Pau Casadesús. El jove lateral de 18 anys ha entrat a la història del club tricolor, sense buscar-ho, per partida doble: l’autor del primer gol de la temporada i el primer del FC Andorra en el futbol professional. “No tinc gaire records del moment del gol: sé que tenia la pilota l’Hector, vaig veure espai al primer pal i vaig entrar amb tot amb la sort que la pilota va anar a parar allà. Després del gol va ser una bogeria: vaig començar a córrer fins que em vaig abraçar amb els companys”, assegura el jugador.

De fet, es tracta uns dels primers fruits de la col·laboració entre l'entitat tricolor i el Gimnàstic Manresa, perquè es convertís en el filial dels andorrans i nodreixi de joves talents a l'equip d'Eder Sarabia. Casadesús ja va debutar amb el primer equip tricolor la temporada passada; va ser en la primera ronda de la Copa del Rei davant del Nàxara, això com va gaudir minuts en el partit contra el Madrid Castilla -de titular- i del Cornellà.

Comentaris

Trending