Un Andorra que va entre “el punt de mèrit” contra Las Palmas i l’enuig pel criteri arbitral

Eder Sarabia lloa la reacció del seu equip després de l’expulsió al primer minut del partit contra el líder però lamenta que la rigorositat del col·legiat hagués “perjudicat l’espectacle”

L'onze de l'Andorra contra Las Palmas.
L'onze de l'Andorra contra Las Palmas. FC ANDORRA

Que el punt contra Las Palmas és una bona cosa, és evident. Que el partit contra el líder de la Liga Smartbank va ser “una castanya”, també. I que a can FC Andorra comencen a afartar les decisions arbitrals sovint sostingudes pel VAR i que acaben condicionant l’equip i els seus partits, més encara. El conjunt tricolor es mou entre la satisfacció d’haver guanyat un punt jugant amb deu contra el totpoderós equip canari i l’enuig de no haver pogut gaudir de “l’espectacle” que es preveia en el matx entre els dos equips de la competició que millor tracten la pilota.

“Ens hem de quedar amb allò positiu”, deia Eder Sarabia en acabar l’enfrontament (0-0). I allò positiu és “pensar en el puntet” i tenir clar que se li ha de donar “molt de mèrit”. Ara bé, quina “castanya de partit”, per no dir “merda”, que el tècnic basc també ho va dir. I és que l’expulsió d’Héctor Hevel al primer minut de joc va condicionar el desenvolupament de l’enfrontament. “El pla de partit se n’ha anat en orris” i des de llavors l’FC Andorra es va haver d’amollar a les circumstàncies.

Sinan Bakis mira de fer-se amb el control de la pilota.

Relacionat

Empat amb sabor a victòria de l’Andorra contra el líder (0-0)

Sarabia donava “el punt per bo” i elogiava “les moltes coses que fa bé l’equip”. Després de quedar-se amb deu, la “molta solidaritat” entre els seus homes o “el molt rigor defensiu”. Però “onze contra onze hauria estat una altra història totalment diferent”, un discurs amb el qual va coincidir plenament l’entrenador del Las Palmas, l’exBarça Xavier García Pimienta. De fet, els dos equips esperaven el matx amb ganes. Salvant la distància a la classificació, andorrans i canaris són els que més toquen la pilota. D’aquí que es preveia un bon espectacle que no ho va ser.

El conjunt tricolor es va quedar sense poder fer el partit que volia i va haver de fer “el que tocava”; per tant, l’empat contra el líder “segur que ens reforçarà”

I aquí és quan Sarabia maleeix l’expulsió inicial. El tècnic basc no és el primer cop que critica “la disparitat de criteris” que hi ha a Segona Divisió o entre Primera i Segona. I això “amb la mateixa normativa”. I certes decisions, com fer fora Hevel només començar, “desllueix l’espectacle”. Ho deia Sarabia que es considera “un purista” del futbol i que l’entén com, allò que deia, un espectacle i no una castanya. D’aquí que entenia, sense dir-ho obertament, que l’expulsió se l’hauria pogut estalviar l’àrbitre per una qüestió de contribuir al joc.

Recordava el preparador tricolor que l’Andorra “és un equip que no fa faltes o en fa molt poques i, en canvi, deu ser un dels equips que més ha hagut de jugar amb deu jugadors. I això que no som de fingir ni d’anar al límit”. Però les targetes vermelles apareixen i condicionen. I el VAR sol anar sempre en contra del conjunt tricolor. En fi, que sense que fos possible “l’essència del futbol”, “l’equip ha fet el que tocava” i el punt contra el líder “segur que ens reforçarà”.

Comentaris

Trending