Un golàs de Chus Rubio des de casa seva i un penal donen una merescuda victòria a Andorra

Els tricolors aconsegueixen el seu primer triomf en aquesta edició de la Lliga de les Nacions contra Liechtenstein (2-1) i el seu sisè en partit oficial

'Berto' Rosas i Grünenfelder persegueixen una pilota durant el partit d'aquest divendres. XAVI MIRÓ / FAF

Andorra ocupa el segon lloc en el seu grup de la Lliga de Nacions després de derrotar Lietchenstein per 2-1 en un partit que han dominat completament tot i que els gols han arribat ben entrada la segona part. El primer de penal i l'altre un golàs des del seu cap de Chus Rubio. En el temps afegit, Lietchenstein ha escurçat diferències i al final s'ha hagut de patir perquè han estat a punt d'empatar amb un remat per sobre del travesser a la darrera jugada del partit.

Andorra ha sortit amb molta empenta i Marc Pujol ha disposat d'una bona ocasió al minut quatre després de tres aproximacions a l'àrea i una clara aposta ofensiva. S'enfrontaven les dues seleccions que encara no havien marcat cap gol en les dues jornades anteriors. Els tricolors havien xutat cinc vegades a porteria però una només Liechtenstein en la primera mitja hora. Els visitants tenien dificultats per circular la pilota per la pressió andorrana i feien moltes errades no forçades.

La mobilitat de 'Berto' Rosas -19 anys-, amb les seves accions individuas creava molts problemes a la defensa de Lietchenstein que semblava conformar-se amb l'empat. Cervós i el lateral Chus Rubio en la seva versió més ofensiva -un remat al pal contra Letònia-, ho intentaven amb sengles xuts. A l'inici de la segona part, el VAR ha anul·lat un gol per fora de joc a Rosas. El mateix VAR ha concedit un penal a favor d'Andorra per uns mans molt clares. Aláez l'ha transformat a l'escaire esquerre de la porteria, la mateixa on va marcar el gol de la victòria contra Turquia amb la sub-21.

Els tricolors encarrilaven la seva sisena victòria en un partit oficial i la primera en aquesta edició de la Lliga de Nacions amb quatre punts. El partit ha quedat sentenciat amb un golàs des de casa seva de Chus Rubio. Potser la intenció era rebutjar la pilota però aquesta ha acabat entrant a la porteria adversaria tot i que el porter l'ha arribat a tocar. Ha estat el primer gol de Rubio amb la selecció. Amb el duel resolt, Ilde Lima ha tingut minuts. En el temps afegit, Liechtenstein ha escurçat diferències i han buscat l'empat que, sortosament, no ha arribat.