Andorra apallissa San Marino a l’Europeu de bàsquet per a petits estats

Un 12-31 en el primer quart encarrila la primera victòria dels homes de David Eudal que aquest dijous s'enfronten amb Gibraltar

Guzmán intenta taponar l'entrada a cistella de Micevic durant el partit d'aquest dimecres. FIBA

La selecció de bàsquet ha aconseguit la seva primera victòria a a l’Europeu per a petits estats derrotant San Marino per 56-91. El combinat que entrena David Eudal ha encarrilat el partit en un primer quart espectacular (12-31), amb la qual cosa ha pogut afrontar amb comoditat els altres 30 minuts, gestionant el seu avantatge.

Després de la derrota a la jornada inaugural contra Irlanda, la selecció amfitriona, aquest dimecres tocava reaccio i la selecció ha sortit decidida a aconseguir el triomf. Guille Colom i Alexis Bartolomé han agafat el comandament de les operacions. Bartolomé dominava els rebots i encistellava i la sòlida defensa plantejada per Eudal ha dejat San Marino amb només 12 punts en els 10 primers minuts.

Al segon quart ha baixat una mica la intensitat andorrana però en cap moment han perdut el control del partit. Tot i el parcial de 20-22, l'avantatge continuava sent clara i ho ha estat també al final d'un tercer quart discret amb moltes errades i poca anotació (16-14).  En els darrers 10 minuts, San Marino s'ha rendit i Eudal ha aprofitat per fer rotacions i moure la banqueta.

A falta de set minuts per al final, Andorra dominava per un contundent 48-74. En aquest tram de l'enfrontament, Colom (20) i Alexis Bartolomé (18) eren els màxims encistelladors. Entre la manca d'encert de San Marino en els tirs i el domini andorrà en els rebots s'arribada als 30 punts de diferència (50-80), al minut 35.

El pròxim partit de la selecció serà aquest dijous a les cinc de la tarda contra Gibraltar que a la segona jornada ha caigut clarament contra Malta per 63-89.

SAN MARINO (56):  Lorenzo Liberti, Biondi 11, Macina 8, Moretti 12, Pasolini 3 -cinc inicial-, Bombini, Micevic, Felici 17, Leonardo Liberti 1, Palmieri 4, i Renzi.

ANDORRA (91):  Martí Obiols 6, Colom 20, Alexis Bartolomé 20, Fernández 8, Guzmán 8 -cinc inicial-, S. Serrato 13, B. Bartolomé 2, Isern 2, Moliné 3, Peral 9, i Dot Martí.

Parcials: 12-31, 20-22, 16-14 i 8-24.