Projectat un canvi de cara a l’edifici administratiu de l’Obac per evitar filtracions

S’aprofitarà l’actuació, que fa molt temps que és necessària pels problemes que comporta l’estat actual de les façanes, perquè l’immoble compleixi els paràmetres relatius a sostenibilitat energètica

Comentaris

Un fragment de la façana de l'edifici, que s'ha de rehabilitar especialment quant a la vidriera.
Un fragment de la façana de l'edifici, que s'ha de rehabilitar especialment quant a la vidriera. Toni Solanelles

L’edifici administratiu, el que acull el servei de policia i el ministeri de Justícia i Interior especialment, canviarà de cara més aviat que tard. Finalment. Després de queixes dels funcionaris que hi treballen i de malestar causat per les deficiències que el pas del temps sense pràcticament actuacions rellevants més enllà d’algun manteniment puntual, al final es treuen les obres per rehabilitar totes les façanes.

A proposta del titular de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, el consell de ministres ha aprovat la licitació de la fase 1 del projecte de rehabilitació de les façanes de l’edifici administratiu de l’Obac. El projecte té com a objectiu rehabilitar totes les façanes de l’equipament, donant compliment al Reglament energètic en l’edificació vigent (Litecc). Així, la primera fase del projecte, la que ara es licita, consisteix en les obres de la façana que dona al carrer Ciutat de Sabadell.

Diverses xarxes protegeixen diferents punts de l'edifici per evitar que eventuals despreniments surtin disparats.

Relacionat

Filtracions d’aigua i risc de despreniment de trossos de façana a l’edifici administratiu de l’Obac

Els treballs consisteixen en la retirada de l’actual mur cortina –principal punt de filtracions d’aigua–, que provoca un gran consum energètic. El mur es substituirà amb la construcció de nous ampits i amb nous tancaments vidriats i un canvi en l’aïllament de tota la façana per aconseguir un alt estalvi d’energia durant tot l’any. La licitació, mitjançant concurs públic nacional, procediment obert i modalitat ordinària, té un termini d’execució previst de sis mesos. La data límit per presentar ofertes és el 15 de juliol.

Comentaris (2)

Trending