Només dues consultes ciutadanes per conèixer el projecte de l’heliport al pla de la Caubella

Cap dels col·lectius que s’han queixat reiteradament de la construcció de l’equipament ni tan sols a acudir a conèixer la informació que ha estat a disposició durant mig agost i mig setembre i la proposta d’Heliand no ha rebut cap al·legació

Simulació del futur heliport.
Simulació del futur heliport.

Ni una sola al·legació a la proposta d’Heliand per a l’heliport nacional projectat al pla de la Caubella, a Pal. I amb prou feina dues consultes. Irrisori i molt lamentable si es té en compte les queixes, els neguits, els interrogants que havia generat el projecte. Una de dues: la ciutadania no creu que l’administració pugui canviar de parer per molta crítica social que hi hagi o es queixa per queixar-se.

Però el cert és que de les quatre visites sol·licitades, només dues han estat de ciutadans. Les altres dues les han fet mitjans de comunicació, l’Altaveu el primer. A més, segons les fonts consultades, ni tan sols aquells col·lectius que s’han mostrat més crítics amb el projecte han acudit a conèixer el detall de la proposta feta, formalment, per la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Helinord i Heliand.

PROPOSTA I ADJUDICACIÓ

Una síntesi de la proposta -àmplia però no pas tot el que els aspirants van presentar- ha estat exposat al públic per a la seva consulta durant mig mes d’agost i durant mig setembre. L’oferta de la UTE és la única que es va presentar. De la proposta el Govern en destaca el fet que inclou una pista principal de 100x20m ampliable, una pista addicional dedicada a vols d’emergències mèdiques i de rescat, tres posicions d’estacionament pavimentades iun hangar de més de 800m2.

Simulació del futur heliport.

Relacionat

Dos vols d’anada i tornada al dia tres cops per setmana per començar a operar a l’heliport nacional

Com a infraestructures addicionals el projecte contempla un edifici terminal i comercial de 900m2 a dos nivells, un bar-cafeteria, una zona per a activitats comercials i un aparcament annex de 60 places. Amb l’absència d’al·legacions i sense ni tan sols cap demanda d’aclariments ni en relació amb el projecte, ni amb la seva viabilitat econòmica o l’impacte ambiental, l’objectiu del Govern és poder adjudicar la concessió abans que acabi l’any un cop s’hagi fet, en primer terme, la declaració de projecte nacional d’interès (PIN).

Comentaris (3)

Trending