El multifuncional d’Andorra la Vella està en ‘stand by’

L’ubicació que més convenç és la de l’Estadi Comunal, però s’ha d’analitzar si hi ha marge per encabir-hi tot el necessari alhora que, a nivell estatal, també s’avalua la compatibilitat del projecte amb el proposat, a Encamp, per l’FC Andorra

Vista aèria de l'antiga seu del COEX i, més antigament, la plaça de braus.
Vista aèria de l'antiga seu del COEX i, més antigament, la plaça de braus. Toni Solanelles

El recinte multifuncional que tot semblava indicat que es faria a Andorra la Vella -i encara més concretament a la zona de l’antiga plaça de braus, entre Prat de la Creu i Doctor Vilanova- està hores d’ara en ‘stand by’. Conflueixen tres factors que s’estan tenint en compte no de manera igualitària però que sí que s’analitzen, d’alguna manera, de forma conjunta. I que ara mateix fa que el projecte no estigui aturat del tot però sí que marxi al ralentí, segons les fonts consultades.

D’una banda hi ha la qüestió de la ubicació. L’espai de l’aparcament i la plaça antiga de braus ha estat descartat per temes legals. Jurídics. Hi ha l’opció de la Margineda, en uns terrenys de titularitat comunal. I després queda l’indret que més convenç el comú d’Andorra la Vella: la zona de l’Estadi Comunal. Un dels factors, però, que fa que tot plegat s’hagi aturat és el fet que s’està a l’espera de converses per mirar si seria factible encabir en aquell lloc el multifuncional i l’estadi, atès que cal garantir els carrers per a l’atletisme.

Properament hi ha d’haver una reunió per veure si és viable encabir el recinte i l’estadi per a l’atletisme primordialment a la zona de la unitat d’actuació urbanística de l’Estadi Comunal

Més enllà d’això, la proposta de l’FC Andorra de construir un equipament multifuncional com a annexe al camp de futbol de Prada de Moles, en el marc d’un concurs convocat pel comú encampadà i pel qual el projecte del club futbolístic és l’única que hi ha sobre la taula també ha suposat una sotragada. Ni positiu ni negatiu. Un nou element a valorar. I això enllaça amb el tercer element a tenir en compte, que es pot subdividir en dos: la compatibilitat de dos multifuncionals a pocs quilòmetres de distància i la qüestió inversora.

No passen actualment pel seu millor moment les arques estatals. Per molt que es vulgui fer veure el contrari. I sí que es considera del tot necessari un recinte per acollir esdeveniment de diferent naturalesa. Un espai per atraure alternatives turístiques. Però els 35 milions que actualment estimava Govern que podia suposar el multifuncional -que de fet, milió amunt, milió avall, és el mateix que planteja l’FC Andorra en la seva proposta de camp de futbol i annex- són una xifra molt elevada. I aquesta doble variable, compatibilitat i diners, també està sent tinguda en compte. Com a mínim des de Prat de la Creu.

Cert, és clar, que la situació no està agradant gens a Andorra la Vella, per a qui seria una cessió de capitalitat, per dir-ho d’alguna manera. De fet, el comú està mirant fil per randa tot plegat. I té pendent aquesta reunió tant amb responsables del Govern com amb representants de la propietat privada implicada en la zona urbanística de l’Estadi Comunal per avaluar com encabir en la unitat d’actuació tot el necessari. Evidentment que la capital no vol renunciar a acollir el multifuncional.

Comentaris (7)

Trending