Govern defensa que la tramitació de la construcció de l’estació de busos “es va fer com tocava”

Gallardo espera que la reclamació d’enderroc de l’equipament que fa Molines Patrimonis “no tingui recorregut”

L'estació d'autobusos, l'indret on es va oblidar la jaqueta el jove.
L'estació d'autobusos, l'indret on es va oblidar la jaqueta el jove. Toni Solanelles

“Tot es va fer com tocava.” Aquesta és la premissa del Govern, en paraules del ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, en relació amb la tramitació burocràtica i arquitectònica de l’Estació Nacional d’Autobusos. El titular ministerial espera que la demanda de demolició feta per Molines Patrimonis “no tingui recorregut”. De fet, per ara, no l’ha tingut. Però els tribunals encara s’han de pronunciar de manera definitiva.

Fa tres setmanes es va celebrar la vista, davant la sala administrativa del Tribunal Superior, respecte de la reclamació que fa la societat patrimonial propietària de terrenys annexes a l’equipament públic, de la qual Gallardo n’ha recordat que “és una infraestructura important i relativament nova”. En primera instància, la Batllia va donar la raó a l’administració al·legant que es tracta d’una instal·lació sobre la qual opera l’interès nacional.

Molines Patrimonis, com ha explicat l’Altaveu, ha denunciat que no s’ha respectat l’acord que al seu dia totes les parts, també l’administració, van signar en el marc del desenvolupament del pla parcial on hi ha inclosa l’estació d’autobusos, i que establia que el vial que hi discorre de manera paral·lela i que enllaça la Baixada del Molí amb el carrer Doctor Vilanova hauria de fer divuit metres d’amplada amb voravies a banda.

El vial no fa ni de bon tros els divuit metres que s'havien pactat.

Relacionat

Molines Patrimonis reclama la demolició de l’Estació Nacional d’Autobusos

Evidentment, la via actual, d’un sol sentit, no fa ni de bon tros aquella amplada i tindria una afectació important si mai es vol construir la urbanització d’alt nivell que es pretenia a la zona. Tenir l’estació de busos als morros no és la millor garantia d’èxit per a una promoció que es voldria de luxe. D’aquí la reclamació de la propietat d’una part àmplia de la parcel·la. Gallardo espera que la demanda no vagi endavant.

El ministre ha afirmat que en el cas que la Justícia avalés la decisió de la propietat privada sí que hi hauria un problema. Però que espera que no passi. En tot cas, els tribunals “estan per dirimir les diferències” i, per ara, han donat la raó a l’administració. Gallardo ha explicat que no li consta que hi hagi cap negociació extrajudicial en curs, però que tampoc no es pot descartar del tot. En tot cas, aquesta feina pertocaria al ministeri d’Ordenament Territorial.

Comentaris

Trending