Canillo i Encamp celebren la decisió sobre l’aeroport, la Cambra vol mirar l’informe de l’OACI

La galleda d’aigua gelada que ha suposat l’anunci de Govern que queda descartada la possibilitat de construir un equipament aeroportuari a Grau Roig per a l’ens cameral és tot satisfacció per als comuns

Una imatge del bosc de Moretó.
Una imatge del bosc de Moretó. ARXIU

La galleda d’aigua gelada que ha suposat per a la Cambra de Comerç i Indústria l’anunci de Govern que queda descartada la possibilitat de construir un aeroport al bosc de Moretó, a Grau Roig, és tot satisfacció per als comuns d’Encamp i de Canillo, que per raons evidents, eren les dues corporacions parroquials que estaven més directament afectades. Encampadans i canillencs celebren la decisió mentre que l’ens cameral vol abans de res poder disposar de l’informe de l’Organització d’Aviació Civil Internacional (OACI) per pronunciar-se.

Des del comú d’Encamp, el posicionament oficial manté que “l’informe que ha presentat Govern sembla que és prou clar per descartar aquesta infraestructura a Grau Roig”. Davant d’això, el comú liderat per Laura Mas i Jean-Michel Rascagneres entén que “la prioritat és la seguretat i, per tant, es comparteix la decisió presa pel Govern d’Andorra, que és la millor possible d’acord amb l’informe de l’OACI”. Tot preparant la sessió de consell de comú d’aquest dimecres i la reunió pública presentar la revisió del pla d’urbanisme, el cònsol de Canillo, Francesc Camp, encara ha estat més concís però alhora explícit: “Aplaudim la decisió.”

Simulació presentada per la Cambra de com seria el futur aeroport.

Relacionat

Govern descarta el projecte d'aeroport de Grau Roig

Com ha explicat durant la compareixença pública posterior al consell de ministres el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, la decisió de descartar l’opció de Grau Roig per fer-hi l’equipament que defensava a capa i espasa la Cambra de Comerç ha estat comunicada als dos comuns concernits i també a l’ens cameral. La Cambra no farà cap valoració fins que no hagi tingut l’oportunitat d’analitzar l’informe de l’OACI.

Comentaris (2)

Trending