Empresonat un resident per abusar de la néta menor de la seva parella sentimental

Comentaris

Empresonat un resident per abusar de la néta menor de la seva parella sentimental
Empresonat un resident per abusar de la néta menor de la seva parella sentimental

La Batllia ha dictat ordre de presó incondicional per un resident espanyol acusat d’abusar sexualment de la néta de la seva parella sentimental. La menor feia aproximadament un any que mostrava comportaments anormals en relació al sexe a la seva edat. Finalment, entre el treball de la policia, d’educadors i, especialment, d’especialistes en psicologia infantil s’hauria aconseguit treure l’entrellat a tot plegat. 

El dossier policial elaborat sobre el cas ha estat tan contundent, que pràcticament només arribar a la taula del batlle, el responsable judicial va ordenar la detenció del sospitós. Es tracta d’un resident gallec de 51 anys, establert hores d’ara en una pensió i sense un domicili fixe clar malgrat els anys que ha fa que viu al Principat. L’arrest s’hauria produït dilluns, segons les fonts consultades per l’Altaveu. I l’home hauria ingressat al centre penitenciari de la Comella dimecres a darrera hora de la tarda, acusat d’un delicte major d’abusos a menor.

En efecte, la nena té avui set anys. I és la néta de la parella de l’home. La menor també formaria part d’una família altament desestructurada i amb greus problemes socials. Segons la informació recollida per l’Altaveu, faria aproximadament un any que es va encendre l’alarma en el centre educatiu on està escolaritzada la nena. Els seus comentaris amb clares connotacions sexuals i descrivint situacions molt realistes van posar en alerta els mestres. Durant aquest temps es va anar fent un seguiment acurat de la menor, per intentar recollir els indicis suficients que conduïssin a resoldre el problema.

Finalment, fa uns quants dies, i després d’una nova roda d’entrevistes amb els experts que tractaven el tema es va acabar determinant que els elements que explicava la nena no podien ser fruit en cap cas de la seva imaginació. La menor hauria explicat que les pràctiques que descrivia (tocaments i altres amb una connotació sexual encara més aguditzada) eren realitzades per la parella de la seva àvia.

Sense reconèixer els fets, l’arrestat ni de bon tros hauria mostrat una explicació convincent que pogués revertir les explicacions de la menor. Més aviat al contrari. D’aquí que la Batllia no tingués dubtes en processar l’arrestat i decretar-ne l’empresonament. Fonts jurídiques han assegurat que vist l’expedient, si s’acabés condemnant l’acusat, la pena que se li podria imposar podria estar a l’entorn de deu anys de presó. Caldrà veure si serien d’aplicació alguns atenuants o eximents parcials, com per exemple que el processat tingui les facultats mentals minvades.

Comentaris

Trending