La Unió Hotelera i la de Bars es desmarquen de la concentració de protesta de la restauració

Les entitats expliquen que no estan al darrere de la protesta i remarquen que prefereixen seguir treballant conjuntament amb Govern per trobar solucions a la situació

Un bar tancat.
Un bar tancat. Altaveu

Ni la Unió Hotelera (UH) ni la Unió de Bars donen suport a la concentració de protesta que s’ha convocat via xarxes davant del Govern en contra de les mesures restrictives que afecten especialment el sector. Totes dues entitats s’han volgut desmarcar de la iniciativa que, tot i que entenen que s’hagi organitzat donada la delicada situació que travessa el sector arran del tancament de bars i la reducció dels horaris als restaurants. Prefereixen continuar mantenint un diàleg intens amb l’administració.

“Volem informar que no som els impulsors de la mobilització prevista pel divendres vinent davant l’edifici del Govern. Aquesta (...) denota la gravíssima situació en la qual es troba el sector i la respectem sempre que es faci d’una manera pacífica i respectant totes les mesures de seguretat necessàries”, ha indicat la patronal hotelera mitjançant un comunicat. Des de l’entitat es deixa clar que “no hi prendrem part perquè creiem que la millor manera de reivindicar-se és continuar treballant i negociant amb les institucions com ho venim fent des de l’inici d’aquesta pandèmia, tot i que respectem que a títol personal qualsevol dels nostres associats s’hi pugui sumar”.

El missatge que estan intentant fer viral a les xarxes.

Relacionat

Clients, empleats i professionals lligats a bars i restaurants promouen una concentració a Govern

En una línia molt similar s’ha expressat la Unió de Bars, que comunica “la desvinculació amb la manifestació organitzada a les xarxes, en la qual no participarem”. El grup, creat ara fa unes setmanes a través de Facebook i que compta amb prop de 200 locals, explica que “volem continuar amb la taula de negociacions establerta amb el Govern i pel camí del diàleg fins a arribar a unes mesures consensuades que puguin millorar les condicions del nostre sector i evitar el màxim de tancaments”. Tot i això entén i respecta que “a títol personal, qualsevol dels membres del grup s’hi pugui sumar”.

Dilluns es va convocar la mobilització a través de les xarxes socials. Té el suport d'empresaris del sector dels bars i els restaurants però, també, molts treballadors i clients que, per empatia els fan costat. També hi hauria diversos professionals de la distribució alimentària i les begudes.

Etiquetes

Comentaris

Trending