Clients, empleats i professionals lligats a bars i restaurants promouen una concentració a Govern

Un nou moviment sorgit de les xarxes i més transversal que no pas la Unió de Bars d’Andorra planteja plantar-se aquest divendres davant l’edifici administratiu: “Volem treballar, necessitem menjar”

El missatge que estan intentant fer viral a les xarxes.
El missatge que estan intentant fer viral a les xarxes. ARXIU

Un grup d’empresaris de locals de restauració i professionals de sectors afins amb el suport especialment d’usuaris s’està organitzant també a través de les xarxes i al marge de la Unió de Bars d’Andorra (Força Bar Andorra) per plantar-se divendres a les 10 del matí davant l’edifici administratiu per exigir solucions immediates i poder tornar a obrir els establiments. “Volem treballar, necessitem menjar” és un dels eslògans del col·lectiu.

Les fonts consultades han indicat que ara mateix no està clar quina força real té aquest moviment, que com a mínim té suports a Sant Julià, Andorra la Vella, Escaldes i Encamp. Però que sí que a través de les xarxes, i davant les dificultats que estan patint alguns negocis, la iniciativa està generant cada vegada més revolada. “La qüestió no és ja poder posar un treballador en ERTO, perquè si no ingressés ni un sol euro no tens ni per pagar el gestor que t’ha de fer el tràmit per suspendre el contracte del treballador”, han recordat les fonts.

Es tracta d’un moviment “més guerriller” dels que han sortit fins ara i, també, més transversal. Inclou alguns empresaris del sector dels bars i els restaurants però, també, molts treballadors i clients que, per empatia els fan costat. Alhora, també hi hauria diversos professionals de la distribució alimentària i les begudes que s’haurien afegit a aquest moviment vist que també estan sofrint una davallada important de l’activitat i, en alguns casos, han hagut de suspendre la relació laboral a alguns dels seus empleats.

Aquest moviment no té res a veure amb la Unió de Bars d’Andorra, que també sorgida de les xarxes socials i que per ara aglutina uns dos-cents empresaris del sector, ja estan fent els passos formals per constituir-se legalment en associació patronal. La Unió de Bars, que justament divendres té una nova trobada telemàtica de treball amb representants de l’administració per intentar trobar mecanismes per flexibilitzar o relaxar les actuals mesures, manté que “nosaltres seguim en la via de la negociació; negociant dur, però negociant”.

Comentaris (6)

Trending