MoraBanc preveu incrementar un 50% el benefici en tres anys i situar-lo en 50 milions el 2024

Primer acte on assisteix conjuntament el personal del banc ‘blau’ i el de BSA Banc en la recta final d’un procés d’integració que es plasma més encara amb un pla estratègic que injectarà 20 milions en els tres exercicis vinents

Un moment de la presentació de pla estratègic per part de Lluís Alsina.
Un moment de la presentació de pla estratègic per part de Lluís Alsina. NATÀLIA MONTANÉ / MORABANC

El primer acte conjunt de MoraBanc i BSA Banc des que estan immersos en el procés de fusió ha estat la presentació del full de ruta per als tres propers anys. O el que és el mateix, aquest 2022 i els dos exercicis vinents. L’entitat preveu incrementar els beneficis de l’ordre del 50% respecte del 2021 -un pèl menys- i situar-los en 50 milions el 2024. Això, amb una inversió d’una vintena de milions per poder front, especialment, a tota la digitalització que porta associat el Pla Estratègic 3.0.

Dit pla es va presentar aquest dilluns a una trobada amb 320 professionals de MoraBanc i BSABanc. El president de l’entitat, Juan María Nin, i el conseller i director general, Lluis Alsina, van explicar les línies estratègiques bàsiques per als propers tres anys. Sota el lema ‘Una suma que suma’, la direcció de l'entitat va donar la benvinguda a tots els empleats de BSABanc “a casa seva”. I en paraules del conseller director general, “la intenció d'aquest lema és que totes les persones que s'incorporin a MoraBanc se sentin part d'un equip fort i que aportin el valor i les ganes necessàries per contribuir a assolir els objectius del nou banc dins i fora d’Andorra”.

MoraBanc s'ha fixat com a objectiu situar el benefici el 2024 en 50 milions d’euros, un 45% més que l’obtingut el 2021, de 34,5 milions. El grup preveu continuar sent el primer banc andorrà en benefici, alhora que potenciarà el seu creixement als mercats externs. Els projectes de digitalització i una proposta de productes i serveis amb valor afegit per al client són les bases per arribar a aquests objectius.

Al 2024, any de finalització del pla estratègic, MoraBanc preveu assolir uns recursos gestionats (AUMs) d'entre 12.000 i 15.000 milions d'euros i mantenir els seus alts nivells de solvència i rendibilitat, valors que sempre han estat essencials en la gestió l’entitat. El negoci internacional és un altre pilar que contribuirà als resultats fixats per als propers exercicis. Amb la consolidació de la tendència positiva de Boreal (Zuric i Miami) i el creixement de MoraWealth (Barcelona), el Grup MoraBanc preveu obtenir beneficis a tots els mercats on opera amb les seves filials dins del període d'aquest pla estratègic.

DIGITALITZACIÓ

El nou full de ruta del banc potenciarà la transformació digital i la millora tecnològica de tots els processos del banc per tal de millorar i personalitzar l'experiència del client. MoraBanc ha redefinit per complet el denominat customer journey per a cadascun dels segments i canals per generar un valor diferencial als seus clients mitjançant el desenvolupament de nous productes i serveis. En paral·lel, l'entitat està treballant per convertir-se en els propers anys en una organització 100% data driven, cosa que li permetrà prendre decisions estratègiques basades en anàlisi de dades i interpretació i, en conseqüència, contribuir a una millor planificació estratègica a llarg termini. Per dur a terme aquest pla, MoraBanc contempla una inversió total de 20 milions d'euros al llarg dels propers tres exercicis.

El president de MoraBanc, Juan Maria Nin, va afirmar que “el context macroeconòmic actual és complex i obligarà el nostre sector a transformar- se. A MoraBanc hem actuat amb visió estratègica i amb diligència, vetllant pel futur de la nostra entitat, així com pels interessos dels nostres clients, empleats i accionistes”. I hi va afegir que “BSABanc és, sens dubte, el millor soci per acompanyar-nos en aquest viatge en què donarem pas a un nou banc més sòlid, eficient i rendible”.

De la seva banda, el conseller director general, Lluís Alsina, va explicar que “el nou pla estratègic 3.0 ens ha de permetre traslladar el banc fins al mòbil de cadascun dels nostres clients, continuar el creixement a Andorra per consolidar el nostre lideratge al país, definir una proposta de valor unificada i un model de creixement sostenible a les nostres filials internacionals”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending