S’inclouen tres noves entitats a la Xarxa d’Empreses Inclusives

Torm Babot, ITV Serveis i Indústries Montanya han incorporat als seus equips tres persones amb discapacitat, fent així que el total de llocs de treball al projecte sigui de 32

Els representants de les tres empreses durant la signatura.
Els representants de les tres empreses durant la signatura. Pilar Candel

Tres empreses han signat avui el conveni per formar part de la Xarxa d’Empreses Inclusives del Govern. Torm Babot, ITV Serveis i Indústries Montanya tenen als seus equips tres persones amb discapacitat, que s’han incorporat a les plantilles els darrers tres anys. D’aquesta manera, els llocs oferts pel projecte són 32 des que es va engegar al 2016.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha explicat que en total hi ha 31 empreses integrades dintre de la Xarxa, que s’han anat incorporant des del 2016. “No tenim un límit, i esperem que vagi creixent cada vegada més”, ha afirmat. En total, aquestes entitats ofereixen 32 llocs de feina, on els treballadors del Servei d’Ocupació han anat fluctuant.

Les dues persones que treballen a ITV Serveis i Torm Babot ho fan des de fa dos anys, Industries Montanya la va incorporar fa sis mesos. “És el primer cop que ho fem i estem molt contents amb els resultats, l’adaptació ha sigut total”, ha explicat la responsable de Recursos Humans de Industries Montanya, Ana Vila. Per escollir les incorporacions treballen conjuntament el Servei d’Ocupació amb les empreses, oferint aquells inscrits que més es poden adaptar a l’oferta que fan les entitats. “Es fan ajustos per les dues parts, d’horari i qualsevol altra necessitat que puguin tenir”, ha explicat Gallardo.

El director d’ITV Serveis, Jordi Marcos, explicava que l’Andrea, la noia que treballa a l’empresa al departament d’administració “és una persona molt vàlida”. L’Emilia Torm, propietària de l’Hotel Roc Blanc, ha estat d’acord respecte al Rafael, l’home que treballa per ells, “executa a la perfecció la seva feina i la seva integració va ser perfecta”. Marcos apuntava que la integració de persones amb discapacitat a les empreses sempre fa que “tothom sigui una mica més humà”.

Gallardo ha volgut destacar que l’objectiu d’aquest programa és “garantir una igualtat efectiva i assegurar el dret al treball de les persones amb discapacitat”. Per facilitar aquest procés, les empreses tenen algunes facilitats, com un seguiment per part del Servei d’Ocupació, acompanyament a l’entitat, un preparador laboral i assessorament tècnic en cas de ser necessari. “Seguirem treballant perquè aquest programa pugui tenir continuïtat”, ha apuntat Gallardo.


Etiquetes

Comentaris (1)

Trending