Les empreses de transport de viatgers recuperen el ritme de feina d’abans de la pandèmia

Andbus rep el certificat com a primera companyia del sector a Andorra neutra en carboni, després d’un pla de reducció d’emissions de CO2 molt ambiciós

Lliurament del certificat a la seu central d'Andbus.
Lliurament del certificat a la seu central d'Andbus. Toni Solanelles

Les empreses de transport de viatgers estan recuperant el ritme de feina que tenien just abans de l’esclat de la pandèmia. El 2020 va acabar sent molt dolent i el 2021, s’ha anat remuntant. I el 2022 ja està mostrant nous brots verds. Així ho ha afirmat el CEO d’Andbus, Dani Vinseiro, fent referència a la seva companyia, que està ara en xifres d’un 10% per sota respecte del febrer del 2020 però amb unes projeccions optimistes, atès que estan fent nous clients i s’estan recuperant alguns trajectes.

Vinseiro ha fet aquestes apreciacions després de rebre de mans del director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic de Govern, Carles Miquel, el certificat de primera empresa de transport de viatgers d’Andorra neutra en carboni. De fet, el CEO d’Andbus, acompanyat del cap de projectes de BMS Consultoria Estratègica, José Gismero, han presentat el pla que ha anat seguint la companyia de transport per reduir les emissions de CO2. Vinseiro i Gismero han presentat un pla ambiciós que “ha volgut fer un pas una mica més enllà” de les reduccions d’emissions pròpiament dites.

Els càlculs d’Andbus, sempre subjectes especialment a l’evolució de les tecnologies, és arribar “a la neutralitat d’emissions cap al 2035”. Gismero ha explicat que entre el 2021 i el 2019 hi ha hagut una davalla d’emissions del 12,53% en cada quilòmetre de recorregut fet. Vinseiro, que ha explicat que l’empresa es planteja la producció d’energia renovable a partir de la ubicació de plaques fotovoltaiques en la seves instal·lacions, ha mostrat la voluntat que el seu exemple “obri un camí que pugui suposar que altres empreses andorranes segueixin”.

TENIR EN COMPTE

El CEO d’Andbus, que considera “imprescindible” lluitar contra l’emergència climàtica i que ha anunciat l’arribada d’un microbús totalment elèctric que a mode de prototipus farà unes proves al Principat les properes setmanes, ha reclamat també “l’ajuda” de l’administració i que passos com els que ha fet la companyia “es tinguin en compte”. “Si l’administració s’hi apunta ens trobaran arromangats i posats en això”.

El pla Engega hauria d’evolucionar dels ajuts a vehicles utilitaris i privats cap a primar iniciatives d’abast mediambiental

El director de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, ha recordat que el projecte de llei de contractació pública ja preveu premiar, per dir-ho d’alguna manera, aquelles propostes que incloguin millores en matèria mediambiental. Miquel, que s’ha felicitat de la iniciativa d’Andbus, ha desitjat que la companyia de transports de viatgers “sigui la primera de moltes que en els propers anys” faci una aposta clara en la neutralitat de carboni.

I mentre Miquel ha recordat que hi ha un mercat nacional d’emissions que també pot generar guanys a les empreses que volen ser eficient energèticament, el director d’Economia, Josep Pujol, ha recordat que l’administració vol potenciar el pla Engega. I que si fins ara ha estat molt dirigit a “vehicles utilitaris o el sector privat, ara s’ha de fer una evolució cap a iniciatives” com les que impulsa Andbus.

L’empresa ha basat justament una part de la reducció d’emissions en renovar la flota de vehicles. I aconseguir que cada cop siguin més eficients, una circumstància que Vinseiro ha remarcat que s’està aconseguint essent la companyia del Principat amb una flota més renovada. Alhora, ha explicat Gismero, també s’ha mirat de reduir trajectes innecessaris. Per aconseguir la certificació atorgada avui també s’ha fet una compensació de crèdits de carboni en un projecte a l’Índia.

Comentaris

Trending