Doble cop a Andbank per l’acord entre Mutua Madrileña i el Corte Inglés

L’entitat andorrana aspirava a convertir-se en soci dels grans magatzems en la branca dels fons d’inversió i, a més, ara també perdrà uns 300 milions d’euros que els gestionava

Comentaris

Façana de la seu central d'Andbank.
Façana de la seu central d'Andbank. Altaveu

Mutua Madrileña i el Corte Inglés han arribat a un acord mitjanant el qual la companyia asseguradora compra el 8% de les accions de la cadena comercial. A banda també aconsegueix dues altres fites. Una, el control de les assegurances del negoci d’assegurances vinculades als grans magatzems. La segona, la gestió dels fons d’inversió del grup. L’operació suposa, de retruc, un cop per al negoci d’Andbank a Espanya. En primer lloc, perquè l’entitat andorrana també aspirava a aquest segon objectiu i, a més, ara pot perdre prop de 300 milions que gestionava pel Corte Inglés.

Segons han informat diferents mitjans espanyols com ‘El Español’, ‘El Confidencial’ o ‘El Mundo’, l’operació tancada per Mutua Madrileña tindrà un impacte en el negoci del banc a, país veí. Fa mesos que la cadena de grans magatzems buscava un soci per crear una gestora pròpia. Hi havia diversos candidats, entre els quals Andbank, amb qui, de fet, ja existia una relació prèvia. El Corte Inglés Seguros era, legalment, un agent financer de l’entitat andorrana, que la va incorporar amb la compra d’Inversis Banco.

El procés s’ha tancat aquesta setmana i ho ha fet, en certa forma, d’una manera inesperada. Perquè l’acord assolit entre Mutua Madrileña i els grans magatzems és més global i inclou també l’entrada en l’accionariat. Evidentment, però, també situa al grup assegurador amb l’exclusiva de la gestió dels fons d’inversió del Corte Inglés. I, per tant, Andbank els perdrà, segons s’indica des de ‘El Español’.

En aquest sentit, s’explica que l’acord obligarà la cadena comercial a liquidar altres pactes previs que tinguessin amb entitats financeres terceres. Per tant, també el que existeix amb el banc andorrà. Segons el mateix digital, això suposa un negoci d’uns 300 milions d’euros que acabarà sent controlat per Mutua Madrileña.

Comentaris (1)

Trending