Caldea té previst iniciar les obres de remodelació la primavera vinent però encara les ha de definir

El termolúdic guanyarà un accés pel cantó del riu que amb una passarel·la connectarà amb la zona del Clot d’Emprivat i en el pitjor escenari la SEMTEE preveu que la intervenció global, hotel de la torre inclosa, estarà feta el 2028

Una de les llacunes de Caldea.
Una de les llacunes de Caldea. CALDEA

Caldea té previst iniciar les obres de remodelació la propera primavera. Això sí, encara no té definida com serà la intervenció. Però més aviat o més tard suposarà actualitzar tot el termolúdic original, que té ja més de tres dècades. Així ho ha explicat el director general de la companyia, Miguel Pedregal, que ha afirmat que a final de juliol es prendrà la decisió terminis i prioritats. El que està clar és que l’actuació inclourà la construcció de l’hotel a la torre emblemàtica i que la data límit per tenir tot el projecte llest és el 2028.

La Societat d’Economia Mixta del Termolúdic d’Escaldes (SEMTEE) va celebrar aquest dimarts al vespre la seva assemblea general ordinària d’accionistes. La tardor vinent, segons Pedregal, molt probablement se’n farà una altra d’extraordinària per tal d’exposar el pla d’inversions i el format de la intervenció que es farà al complexe termal, i que està acabant de dissenyar l’equip d’Estudi DATA, un despatx d’urbanistes joves que “s’ha agafat amb moltes ganes el projecte”.

Un moment de l'assemblea.

Relacionat

Caldea tornarà a repartir 15 euros per acció i encara una reforma integral de les instal·lacions

Pedregal, que ha repassat les dades ja anunciades dels comptes del 2022 -que van deixar un superàvit de 900.000 euros i més encara, un flux de caixa de més de 4 milions- i ha fet una bona lectura del primer quadrimestre d’aquest 2023, que es preveuen facturar més de 20 milions d’euros i fer uns guanys d’1,7 milions aproximadament, s’ha estimat més no parlar del cost que pot tenir la intervenció global que es projecta, però ha assegurat que és “obligat actualitzar” les instal·lacions, perquè des del punt de vista funcional, estructural i estètic corren el risc de quedar obsoletes.

Més encara si es refà del tot la torre per fer-hi l’hotel i vist que hi ha l’espai Inúu, que amb l’actuació que ara es projecta sumarà més metres quadrats a canvi d’engolir la zona Orígens de Caldea, i que és molt més recent que el recinte primari dissenyat per Jean Michel Ruols. El treball inicial encarat a l’hotel fet per DATA va evidenciar la necessitat de fer una actuació més global, segons que ha explicat Pedregal. I això vol dir una intervenció total. Des d’actuar als spas fins a redistribuir espais. Fins i tot es farà una actualització de la imatge. El nom, evidentment, no es tocarà.

Una imatge exterior del termolúdic.

Relacionat

Caldea preveu doblar aquest 2023 els 900.000 euros de benefici de “l’any de la recuperació total”

El director general de Caldea ha explicat que hi ha una cosa clara i que ajudarà a què el conjunt de l’edifici sigui “menys caòtic que ara”. Es farà una nova entrada, un nou accés pel cantó del riu. Una passarel·la per sobre del Valira dotarà d’una nova entrada el complexe i enllaçarà directament amb la trama urbana del Clot d’Emprivat. Així, tots aquells clients que vulguin anar al termolúdic de directe, a banyar-se diguem-ho així, ho podran fer per aquella porta.

PRESA DE DECISIONS

La Semtee està hores d’ara en una etapa de redacció del projecte executiu i, alhora, de veure com afronta la intervenció, des de “la tranquil·litat” de saber que té una situació financera “sanejada” i disponibilitat de “molta liquiditat”. Hi ha tres escenaris sobre la taula. Fer totes les actuacions previstes de forma paral·lela i en un termini de dos anys, això comportaria “la necessitat d’haver-nos de dissenyar”. Els altres dos escenaris passen per fer la intervenció de manera diluïda en el temps, durant cinc anys. I és que “són moltes obres i hem de mirar com les distribuïm en el temps”.

Més enllà dels costos, s’han de definir si les obres, que són moltes, s’ataquen totes de cop en dos anys o s’estenen en cinc anys començant per l’hotel i la reforma dels spas o deixant aquestes dues actuacions per a la darrera fase

I encara si s’opta per l’escenari més dilatat, hi ha encara dues alternatives plausibles. Atacar primer la construcció de l’hotel i remodelar els spas i, en darrer lloc, intervenir en la resta del complex per reestructurar-lo i construir la nova passarel·la d’accés o, justament, fer-ho a la inversa, que la passarel·la sigui el primer i l’hotel de la torre, el darrer. En tot cas, en el pitjor dels escenaris el 2028 hauria d’estar tot en dansa, segons que ha explicat Pedregal.

El que està clar és que les obres s’iniciaran durant la primavera i que tota la intervenció es farà mantenint el recinte obert. Això sí, en les temporades baixes, tota l’activitat es concentrarà a Inúu. I serà en temporada baixa quan es vol iniciar tot plegat. I la primavera del 2024 es preveu llarga perquè la Setmana Santa s’escaurà molt aviat. I, per tant, la temporada baixa tindrà més temps que el que té aquest 2023, per exemple.

Comentaris

Trending