Caldea tornarà a repartir 15 euros per acció i encara una reforma integral de les instal·lacions

Tot i tancar el 2022 amb uns resultats molt millors que els del 2021 i preveure que aquest exercici els beneficis encara seran superiors, la SEMTEE manté una línia prudent a l’hora de distribuir dividends vistes les inversions que projecta

Un moment de l'assemblea.
Un moment de l'assemblea. semtee

Caldea tornarà a ‘premiar’ els accionistes amb 15 euros per cada participació que tinguin de la societat. Així ho ha aprovat l’assemblea en què s’ha fet una lectura molt positiva del resultats obtinguts el 2022, amb pràcticament un milió d’euros de benefici, i que es preveu que encara siguin millors aquest exercici. Amb tot, es manté una línia de prudència conscient la societat que encara reptes majors amb una reforma força integral de les instal·lacions i la posada en marxa del projecte de l’hotel a la icònica torre del termolúdic.

La Societat d’Economia Mixta del Termolúdic d’Escaldes (SEMTEE) ha celebrat aquest vespre la junta anual ordinària d’accionistes que ha estat presidida per la cònsol major i presidents del consell d’administració, Rosa Gili, i pel vicepresident de la companyia, Ramon Visent. En l’exercici passat, el gran impuls de les vendes va suposar un flux de caixa de més de quatre milions d’euros i prop d’un milió d’euros de benefici, tal i com ja va explicar l’Altaveu.

Aquestes xifres van impulsar la recuperació de l’spa termal després de dos anys marcats pel context de la Covid. Seguint la mateixa línia de creixement, les perspectives de cara a finals d’aquest 2023 són positives amb un objectiu de flux de caixa superior als 5 milions d’euros i uns beneficis que s’aproximaran als 2 milions d’euros. Aquesta evolució permet continuar distribuint beneficis als accionistes amb un repartiment de 15 euros per acció, fet que suposa un repartiment de 750.000 euros en el pagament de dividends. Es manté, però, una línia de prudència. Perquè arran dels resultats del 2021, i llavors van ser negatius, també es van distribuir 15 euros per acció.

Una imatge exterior del termolúdic.

Relacionat

Caldea preveu doblar aquest 2023 els 900.000 euros de benefici de “l’any de la recuperació total”

En tot cas, s’ha constatat que les vendes han superat àmpliament els resultats de prepandèmia amb una evolució a l’alça de la freqüentació (400.000 clients anuals) per bé que, també cal destacar un augment important del preu mig per entrada, sempre segons la comunicació de Caldea, així com una bona resposta per part dels clients pel que fa els serveis complementaris i la recuperació de nombre de socis al Club Caldea.

Durant l’assemblea, assegura l’empresa en un comunicat, ja que la junta només és a porta oberta per als accionistes, s’ha posat en relleu la solvència de la companyia valorant la salut financera sense endeutament bancari i amb important liquiditat. Aquesta garantia permet a Caldea fer front als plans de futur que incorporen importants inversions per revitalitzar el negoci, com ara diferents reformes dels spas, zones comunes de l’edifici, i la modernització d’instal·lacions de nova generació més eficients i sostenibles.

L’HOTEL

Paral·lelament, l’entitat treballa en la planificació de la construcció de l’hotel a la torre de Caldea, que neix amb l’objectiu de convertir-se en l’allotament de referència del turisme nacional i internacional. El projecte aportarà un rellevant creixement de la facturació de l’empresa, fet que millorarà significativament la seva rendibilitat.

Caldea renders hotel
Simulació d'una futura habitació de l'hotel de la torre.

L’objectiu és convertir l’actual Caldea, que és un spa convencional amb una àrea de tractaments, dos restaurants i un club esportiu, en un resort vacacional que combinarà l’allotjament en un hotel amb l’accés a un spa i altres serveis wellness i fitness així com a la resta d’activitats del país. El potencial de facturació anyal del resort seria de 20 milions d’euros segons els estudis fets ja fa mesos. Amb tot, el pla d’inversions s’haurà de refer respecte de les previsions inicials.

S’han de remodelar cobertes, els vestidors, millorar les llacunes del termolúdic, espais comuns el vestíbul. La previsió inicial per obrir el resort havia de ser el 2025, però això no està pas clar. Almenys no amb l’hotel inclòs, que hauria d’encabir entre 40 i 45 habitacions i hauria de ser un atractiu global per al país sense entrar en competència directe, defensen els rectors de Caldea, amb el sector hoteler del Principat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending