Buda frena el seu desnonament agafant-se a una suposada confusió sobre la societat que ha de marxar

Després de mesos i mesos de plet per aconseguir tancar el local d’oci nocturn, ara els tribunals han d’avaluar si la propietat de l’immoble va errar-la o si es tracta simplement d’una maniobra més de l’empresari que explota l’establiment

Buda
Buda

Tot i que els primers dies de l’any ja havia recollit els trastets i pràcticament havia enfilat el camí de sortida, unes setmanes després el desnonament dels locals de Prat Salit comercialment coneguts com a Buda -i la seva filial juvenil Enjoy- continuen més o menys en marxa. O, com a mínim, la societat en qüestió va aconseguir aturar a darrera hora el seu propi desnonament. Fins i tot quan ja hi havia data per canviar, per ordre judicial, el pany dels locals en el cas que els titulars del negoci no l’haguessin abandonat del tot, cosa que ni havia passat el 10 de febrer ni ha passat encara.

Els explotadors del local d’oci nocturn -suposadament arrendataris de la finca- s’agafen a un suposat error de la propietat de la mateixa a l’hora d’identificar quina és la societat que ha de marxar de l’espai. Suposadament, tot el procés, que porta mesos i mesos ballant en seu judicial, s’hauria fet en contra de la societat a la qual inicialment se li va llogar els béns immobles. I seria així perquè així ho hauria indicat la propietat interessada en fer fora els ocupants de l’immoble. Les autoritats judicials van promoure tot el procediment escaient fins a establir l’esmentat 10 de febrer com el dia que es canviaria el pany.

Una imatge del recinte, a tocar de l'avinguda de Salou.

Relacionat

Buda o el referent de l’oci nocturn que abaixa la persiana per sempre

Llavors va sortir una segona societat -curiosament lligada a la primera però no amb els mateixos socis exactament- assegurant que no sabia res del desnonament i garantint que és ella i no la primera contra qui es va decidir el desnonament que explota el negoci i que formalment ocupa els espais i els explota. Sia una o sia l’altra, el que està clar és que ningú no abona els lloguers des de fa un parell d’anys. I manté l’empresari que gestiona aparentment el negoci que és la propietat qui no vol cobrar.

En fi, que en plena execució del suposat desnonament, pràcticament a tocar del llançament, tot ha quedat més o menys aturat i ara seran de nou els tribunals els que hauran de dirimir si realment tot plegat ha estat un error que comportarà que s’hagi d’iniciar de nou el procés o si es tracta d’una maniobra més de l’empresari que històricament explota l’establiment -Josep Maria Loan- per tal de poder, com a mínim, ocupant la finca. Caldrà comprovar si s’ha reclamat malament qui havia de marxar de la finca o si hi ha contractes privats pel mig que la propietat de l’immoble no coneixia.

WhatsApp Image 2023 02 07 at 18.03.30
Avís penjat a l'immoble mateix uns dies enrere.

Que el desnonament no s’ha executat i el canvi de pany tampoc, és, això sí, una certesa. Igual com la batlle encarregada d’executar dit desnonament ha enviat una providència a la fiscalia advertint que potser algú s’ha passat de frenada i presumptament hauria comès un delicte duent a terme actuacions que, aparentment, no hauria d’haver dut. Perquè si bé Buda Espai Andorra, la societat que formalment -almenys aparentment- gestiona els locals d’oci nocturn, no està en fallida, Loan, que actuaria d’apoderat, sí que està fallit fins i tot personalment.

I aquest és un altre debat jurídic que hi ha en marxa. Si estan fallit pots dur a terme determinades actuacions o no les pots fer. En fi, un capítol més d’un serial digne de la cançó de l’enfadós.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending