Andorra Telecom ‘liquida’ el 115

L’operadora acomiada els quatre treballadors que encara quedaven en el departament d’atenció al client i deriva tota la feina cap a la ‘filial’ ESPIC, que ja havia anat assumint tasques del servei des de fa dos anys

Exterior de les instal·lacions d'ESPIC a l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella.
Exterior de les instal·lacions d'ESPIC a l'avinguda Tarragona d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

L’operació d’externalització del servei d’atenció al client d’Andorra Telecom ja ha culminat. L’operadora va acomiadar aquest dijous els quatre treballadors que quedaven al 115 i per als quals no havia trobat una sortida ni tampoc havien decidit plegat de forma voluntària, com haurien fet durant els dos darrers anys altres empleats. Fa dos anys eren disset els treballadors de la companyia que prestaven el servei. El ‘call center’ ESPIC assumirà el servei.

El director de màrqueting i portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, ha explicat que no era lògic que l’operadora mantingués un servei que necessita d’una innovació i renovació constant d’equipaments tenint com té una ‘filial’ que es dedica en exclusiva al ‘contact center’ i que dóna servei a “múltiples altres empreses”. Públiques i privades. ESPIC, en efecte, és participada al 50% per Andorra Telecom. El procés no ha estat fàcil i ha generat força polseguera. Entre altres coses perquè les condicions que ofereix ESPIC deixarien molt que desitjar. O almenys aquesta és la percepció d’una part important dels treballadors.

Instal·lacions d'Espic, que assumiria el 115.

Relacionat

L’externalització del 115 enverina el clima laboral a Andorra Telecom

Durant aquests dos anys, i veient com estava el percal, alguns dels empleats del 115 van buscar altres sortides professionals fora d’Andorra Telecom. I alguns altres encara van ser reubicats dins mateix de la societat, tal i com ha explicat Casadevall, que ha indicat que “no ha sigut un pas forçat” però que quan hi havia alguna plaça vacant en altres departaments de l’operadora i es considerava que hi podia haver un perfil escaient entre els treballadors del 115, se’ls oferia la possibilitat de fer el canvi.

A mesura que hi han hagut baixes en l’equip que prestava l’atenció al client, el servei cada cop ha tingut més cobertura des d’ESPIC. Ara mateix, segons que ha informat la companyia, el servei s’ofereix des de les instal·lacions d’Andorra Telecom a Santa Coloma, però en un futur pròxim es donarà des de les instal·lacions d’ESPIC. Aquesta empresa té espais repartits, almenys ara per ara, entre la Massana, Encamp i més recentment a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella.

Espic té el seu 'call center' a Encamp, on hi havia hagut les instal·lacions d'Avatel.

Relacionat

Andorra Telecom manté que una part del 115 ja l’assumeix Espic “de forma satisfactòria”

Després de les diverses baixes i reubicacions hagudes, finalment quedaven quatre persones que s’han liquidat. De fet, n’hi ha tres més que s’han d’acabar de ressituar. Es tracta de les dues coordinadores que tenia fins ara el servei propi de l’operadora i una tercera treballadora que malgrat que hauria anat al carrer, fa poc temps va ser escollida delegada de personal i, per tant, té una protecció especial reconeguda per la legislació vigent. Segons fonts properes als treballadors, els acomiadats han rebut el que els pertocava segons la legislació laboral -algun dels empleats acomiadats portaven més de tres lustres al seu lloc de treball- i, fins i tot, en algun cas, una mica més garantint-se l’empresa certa confidencialitat respecte del procés de sortida i ‘desmantellament’ del 115.

Demanat Casadevall si no era possible subrogar els treballadors que quedaven a ESPIC, el portaveu d’Andorra Telecom ha assegurat que “no es veia la manera”. Això sí, Casadevall afirma que als quatre operadors d’atenció telefònica que han anat al carrer “se’ls ha garantit una feina a ESPIC” i ara és “decisió seva” si la volen o no. Quan se li demana al director de màrqueting de l’operadora per les condicions, assegura que “no són ni millors ni pitjors” que les que tenien. Que són diferents.

Comentaris (52)

Trending