Andorra Telecom manté que una part del 115 ja l’assumeix Espic “de forma satisfactòria”

L’operadora admet que està estudiant l’externalització total del servei però assegura que encara és aviat per poder respondre sobre tot allò que afecta el personal

Espic té el seu 'call center' a Encamp, on hi havia hagut les instal·lacions d'Avatel.
Espic té el seu 'call center' a Encamp, on hi havia hagut les instal·lacions d'Avatel. Altaveu

Andorra Telecom admet que té sobre la taula la possibilitat més que plausible d’externalitzar el 115 i que els serveis els assumeixi Espic, del qual participa accionarialment l’operadora. I és que, assegura la companyia parapública, una part del servei ja es presta actualment des del ‘call center’ que té actualment les seves instal·lacions principals a Encamp. Ara bé, sobre el personal, assegura l’empresa, encara és aviat de parlar-ne perquè tot està, segons Andorra Telecom, en una fase embrionària d’anàlisi.

A petició de l’Altaveu, Andorra Telecom ha admès que “és cert que s’està estudiant l’evolució dels serveis 115 i l’opció d’una possible externalització del servei a Espic”. Per a la companyia, “és natural que s’avaluï aquesta opció, de la mateixa manera que es va fer en el seu dia amb el servei d’informació telefònica 111, externalitzat l’any 2017 mantenint els estàndards de qualitat que tan aprecien els nostres clients. Per coherència, el fet que Andorra Telecom tingui una filial especialitzada en la prestació d’aquests serveis pot suposar sinergies que cal estudiar”.

Instal·lacions d'Espic, que assumiria el 115.

Relacionat

L’externalització del 115 enverina el clima laboral a Andorra Telecom

L’operadora manté també que “aquesta possibilitat s’ha tractat de forma oberta i transparent amb els treballadors de la companyia, i amb especial cura amb el personal de l’àrea 115, que són coneixedors dels reptes i de la importància que té aquest servei per la companyia”. Fonts properes als treballadors ja van admetre que feia dos mesos que el director general de la companyia, Jordi Nadal, els havia exposat la situació donant per feta l’externalització imminent i sense referir-se al futur laboral de les onze persones que presten el servei.

Andorra Telecom, que explica que “des de fa dos anys, el servei del 115 es presta amb una part de personal d’Espic i la qualitat fins a dia d’avui és molt satisfactòria”, continua mantenint la incògnita sobre els treballadors. No se sap si seran reubicats dins mateix de la companyia, si seran traspassats a Espic… i si passés això darrer en quines condicions. Mentre sembla clara l’externalització, Andorra Telecom manté que encara és aviat de tractar segons quines qüestions atès que s’estan analitzant moltes qüestions. Sia com vulgui, remarca l’operadora, “el servei 115 és un dels serveis més ben valorats pels nostres clients, i ha de continuar sent així”.

Comentaris (3)

Trending