Ambulàncies Egara també s’apunta a intentar ‘captar’ el transport sanitari andorrà

L’empresa catalana té un discret peu al Principat a través de la firma Ambulàncies Valira, la tercera societat en crear-se després de Servei d’Assistència Sanitària i Ambulàncies Carlemany

Ambulàncies Egara, de Terrassa, té una flota d'uns 280 vehicles.
Ambulàncies Egara, de Terrassa, té una flota d'uns 280 vehicles. ARXIU

El ‘gegant’ del transport sanitari i les emergències Ambulàncies Egara també es prepara, a priori, per mirar d’entrar en el mercat andorrà i ‘assaltar’ un eventual concurs públic que, de moment, es fa esperar per a desesperació d’altres companyies privades que fa poc més d’un any que es van constituir pensant, justament, en què el ministeri de Salut o el SAAS licitarien un servei que, de moment, i de forma excepcional, continua en mans d’Ambulàncies del Pirineu.

Ambulàncies Egara té un discret peu al Principat a través de la companyia Ambulàncies Valira, amb seu social formal al carrer del Parnal d’Escaldes. La seva constitució no és pas recent. Però sí que la firma es manté molt amatent amb sols un vehicle i sense que hagi intentat per ara, que se sàpiga, cap irrupció en els serveis preventius, que són els que de moment han de fer les dues altres firmes que van aparèixer en el mercat andorrà, aquestes sí que fent una mica més de presència, durant el 2019.

Una ambulància en ple servei.

Relacionat

El SAAS prorroga el contracte a Ambulàncies del Pirineu a raó d’entre 1.150 i 1.500 euros diaris

Primer Servei d’Assistència Sanitària i després Ambulàncies Carlemany es van constituir amb la voluntat d’engreixar la maquinària i posant-se a punt pel que creien que seria, sí o sí, el concurs públic del transport sanitari. Però el procés s’ha anat dilatant i, a més, l’esclat de la pandèmia va aturar tot el treball d’avaluació i anàlisi que s’estava fent, amb la qual cosa fa tot just una setmana, poc més, el consell directiu del SAAS decidia prorrogar un mes més el contracte que manté amb Ambulàncies del Pirineu (ADP).

L’allargament recentment confirmat del contracte a ADP tensa la viabilitat de projectes que van sortir al mercat l’any passat esperant el concurs

La confirmació de l’extensió d’aquest contracte, que a tot estirar pot anar fins a l’1 d’agost del 2021, ha caigut com una galleda d’aigua freda, per exemple, en Ambulàncies Carlemany, que comptava de totes totes en poder concórrer en el concurs i adjudicar-se com a mínim una part del pastís per poder assegurar la viabilitat de la societat, que això no vol dir que no sigui possible. En tot cas, aquest extrem en cap cas ha estat confirmar. També Servei d’Assistència Sanitària tenia el concurs en l’horitzó i haurà de reorientar el projecte per pode mantenir la pugna d’aquí uns mesos, perquè la intenció del SAAS no és esgotar el termini màxim de què s’ha dotat amb l’allargament contractual motivat per l’excepcionalitat de la crisi sanitària.

Ara bé, llavors, quan es convoqui el concurs, molt probablement Ambulàncies Valira també hi traurà el cap. Aquesta societat, que tindria una sola ambulància, s’hauria fundat l’octubre passat. I l’haurien activat formalment el tècnic sanitari del país encara que ara mateix treballant fora David Montero Poza -amb experiència a la Creu Roja i ADP i conegut del SUM- i, sobretot, la societat espanyola Ivemon Ambulàncies Egara. Aquest és el soci fort. De fet, dos dels seus principals executius, Òscar Simon i Àlex Garcia-Cascón, són els administradors d’Ambulàncies Valira.

-

Relacionat

Una nova empresa d’ambulàncies surt al mercat amb el concurs del transport sanitari en l’horitzó

-

Relacionat

Neix una nova empresa d’ambulàncies que no descarta entrar en el transport sanitari públic

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending