Una nova empresa d’ambulàncies surt al mercat amb el concurs del transport sanitari en l’horitzó

Ambulàncies Carlemany espera entrar en servei durant el juliol amb tres vehicles per cobrir, de moment, serveis preventius i assegurances privades

-
-
La convocatòria previsible d’un nou concurs per al transport sanitari, que s’hauria de celebrar en l’horitzó d’un any o poc més, està aflorant l’interès de professionals del sector. La darrera empresa en aparèixer al mercat és Transports i Prevencions Sanitàries Carlemany, que comercialment es farà denominar Ambulàncies Carlemany. Ja fa pressupostos i manté contactes però encara no pot operar formalment perquè ni té l’autorització del ministeri de Salut ni els seus vehicles han superat la inspecció tècnica corresponent.

La companyia reconeix sense embuts que el seu objectiu és el concurs del transport sanitari que en els propers mesos, aparentment, haurà de començar a dissenyar el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Mentrestant, s’anirà “rodant” amb serveis preventius i assegurances privades. L’empresa, que està acabant d’instal·lar la seva seu administrativa, que situarà en un dels locals que antigament havia ocupat la Creu Roja, amb qui pensa col·laborar, assegura que hi ha un mercat ampli que cal cobrir. “Hi ha èpoques -especialment l’hivern- que hi ha molta feina”, expliquen les fonts consultades.

La intenció d’Ambulàncies Carlemany, que de moment disposarà de tres vehicles, un de suport vital avançat (SVA) i un altre de suport bàsic (AC), és contribuir a millorar la qualitat del transport sanitari. “Tenim uns serveis sanitaris molt bons i el transport hi ha d’anar en consonància”, afirmen les fonts. El projecte fa un any que “està madurant” i a nivell societari tot just fa un mes que es va registrar. Divendres passat l’empresa va sol·licitar els corresponents permisos governamentals i el ministeri de Salut encara ha de respondre a la petició.

La societat es va registrar fa un mes tot i que el projecte “fa un any que es madura” i la setmana passada va sol·licitar els corresponents permisos al ministeri de Salut

Ambulàncies Carlemany pretén abastar el transport sanitari, privat de moment, nacional i internacional, així com prevencions sanitàries en qualsevol tipus d’esdeveniments esportius i socioculturals. La voluntat és oferir serveis de transport sanitari programat i sense programar. De fet, la nova firma és molt similar quant a pretensions i objectius a Servei d’Assistència Sanitària (SAS), una empresa també de recent aparició al mercat i que, per ara, tampoc no opera. Està pendent de tancar alguns serrells.

Com aquesta darrera, Ambulàncies Carlemany no tindrà una plantilla fixa en l’inici malgrat que sí que disposa de professionals molt implicats com el doctor Albert Granyena, director mèdic de la firma i, alhora, soci de l’empresa. Tant els metges com les infermeres i els tècnics que requereixi per prestar els serveis els contractarà per hores i en funció dels serveis. Això, és clar, es modificarà a mida que la societat aconsegueixi un dimensionament major. La companyia assegura que és cent per cent de capital andorrà. Almenys ara. I que caldrà veure si en optar a l’eventual concurs del transport sanitari, que segur que requeriria personal i més parc mòbil, aquest pas demandarà de més muscle financer.

L’accionista principal de Transports i Prevencions Sanitàries Carlemany és la societat andorrana Advisory Services, que seria l’encarregada d’obtenir els recursos administratius i financers necessaris i que és dirigida pel consultor econòmic i promotor d’alguns esdeveniments esportius (relacionats especialment amb el fitness) Pere Pelufo. A banda de Granyena, un altre professional de l’àmbit sanitari com el terapeuta manual Àlex Ballestà també estaria involucrat en el projecte, en la doble condició laboral i des de l’accionariat.

Els vehicles de la companyia porten retolat el 112 malgrat que al Principat encara no és operatiu formalment. Segons expliquen fonts de l'empresa, es tracta d'una decisió pròpia atès que es tracta del número que de forma comuna i a nivell internacional està associada a les emergències. Alhora, s'ha triat el color groc com a cromàtica cridanera i alineada a moltes altres companyies del sector. Finalment, s'hi afegeix la marca tricolor de referència indubtable al Principat.

-

Relacionat

Neix una nova empresa d’ambulàncies que no descarta entrar en el transport sanitari públic

Comentaris

Trending