Algunes empreses valoren anticipar la contractació de temporers per cobrir les vacants actuals

Les patronals celebren l’increment del nombre d’autoritzacions i que s’hagi avançat el decret de quotes perquè ja podrien incorporar gent a l’octubre i suplir així la manca de personal patida els darrers mesos

La manca de personal ha dificultat, per exemple, cobrir el servei de recepció als hotels.
La manca de personal ha dificultat, per exemple, cobrir el servei de recepció als hotels.

Els empresaris es mostren satisfets amb la quota de treballadors temporers decretada pel Govern de cara a la campanya d’hivern. Les patronals valoren de forma positiva l’increment d’autoritzacions, ja que confien que l’arribada de turistes serà important. També es mostren contentes pel fet que s’hagi avançat l’entrada en vigor del decret. De fet, s’entén que hi haurà empreses que podran anticipar la contractació de personal per cobrir, justament, les vacants que no han pogut assumir els darrers mesos.

En aquest sentit s’ha expressat el gerent de la Confederació Empresarial (CEA), Iago Andreu, que ha recordat que, amb relació a la quota d’hivern, es van fer dues peticions a Govern. Una, que hi hagués més permisos; recuperar, en línies generals, les xifres del 2019. L’altra, que s’obrís abans. I totes dues s’han complert.

Sobre la segona opció, es veu especialment positiva pel fet que podria ajudar en part els problemes que algunes empreses estan tenint per trobar personal. “A l’octubre es podrien cobrir llocs que ja necessiten ara”, apunta. També se celebra el fet que la xifra de permisos recuperi els nivells habituals.

Rossell i Benazet, durant la roda de premsa.

Relacionat

Els temporers del pròxim hivern hauran d’acreditar que estan vacunats o haver passat la Covid-19

 “Ja s’havia parlat fa temps que havíem de tornar als números prepandèmia perquè, mirant l’estiu, si no hi ha cap daltabaix, tindrem turistes”, ha apuntat el director de la Unió Hotelera, Jordi Pujol. Ara, “esperem que els puguem complir i trobar personal per contractar”. De moment, indica, el ritme de sol·licituds és correcte, sense ser l’allau d’altres anys”.

Els empresaris veuen amb bons ulls la decisió adoptada pel Govern pel que fa als requisits sanitaris que s’exigiran als temporers. “Em sembla correcte que sigui la pauta completa de qualsevol país”, apunta Pujol, tot recordant que els Estats d’origen de molts temporers no han emprat els mateixos vaccins que a Andorra en particular i a Europa en general. “Si hem d’esperar que Europa aprovi l’Sputnik, potser tenim un problema”, ha indicat.

Per a la CEA, s’ha adoptat “una solució raonable” i es confia en el criteri de Salut. “Fins ara, s’ha fet una bona gestió de la crisi sanitària”, recorda Andreu que, això sí, demana “claredat” i que “se’ns expliqui bé les normes i amb temps per poder fer les previsions”. També apunta que “a Govern li pertoca posar en marxa els mecanismes per garantir que aquestes persones poden arribar a Andorra”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending