Les ajudes d'Actua a les empreses prioritzaran els projectes

Les subvencions s'atorgaven fins ara per l'ordre de presentació de les sol·licituds, i es posa en marxa un programa de creixement empresarial

whatsapp image 2020 05 18 at 16.45.43
whatsapp image 2020 05 18 at 16.45.43

El ministre de Presidència, Economia i Empresa i president d’Actua, Jordi Gallardo, i la directora d’Actua Empresa, Judit Hidalgo, han presentat  les noves accions que impulsa Actua per seguir donant suport al teixit empresarial del país. Les tres propostes prioritzaran els projectes i no l'ordre de presentació com havia passat fins ara amb les subvencions Actua Empresa.

Gallardo ha fet esment a una nova acció de suport per a les empreses amb alt potencial de creixement, batejat amb el nom de Programa Growth. Ha destacat que “està destinat a empreses del país que facturin més de 50.000 euros, que tinguin més de 2 anys d’activitat com empresa. Rebran formació durant 6 mesos per tenir un negoci el més competitiu i resilient possible”.

El període d’inscripció s'ha obert aquest dilluns. Les empreses seleccionades rebran més de 80 hores de coneixement especialitzat i impartit per professionals del món de l’empresa. Al començar el programa i després d’una fase de diagnosi, cada empresa disposarà d’un Pla de Creixement totalment personalitzat, que inclourà un mix de 33 hores d’assessorament expert individualitzat, i 40 hores de formació especialitzada grupals. Paral·lelament tindran lloc sessions col·lectives especials, màster classes i best practices amb experts i empresaris reconeguts, jornades de 'networking' i cooperació empresarial, i una sessió de diagnosi empresarial. Per últim, es farà una proposta “a mida” a l’empresa. 
 

El programa té un valor estimat de 15.000 euros per a cada empresa, però les empreses seleccionades només hauran de pagar 600 euros 

De totes les empreses que es presentin s’escolliran un màxim de 50 que gaudiran d’un diagnòstic empresarial que oferirà a l’empresa una radiografia de les seves àrees de millora i desenvolupament. Posteriorment, d’aquestes 50 es triaran les 20 empreses que optaran a una classe magistral en 'pitch' empresarial i que defensaran la seva candidatura. Al final, 15 empreses Growth, tindran l’oportunitat de realitzar el programa sencer. El programa té un valor estimat de 15.000 euros per a cada empresa, però les empreses seleccionades només hauran de pagar 600 euros  per la seva participació.

El ministre ha presentat les subvencions Actua Empresa que arriben a la seva tercera edició. Tan Gallardo com Hidalgo han subratllat que, a diferència dels altres anys, es tindran en compte els projectes i no i les empreses que siguin les primeres en fer la inscripció. El pressupost és de  180.000 euros, per subvencionar serveis subcontractats que responguin a un projecte o necessitat de l'empresa dins la seva estratègia de millora de la competitivitat. El màxim per empresa serà de 6.000 euros. Al mes de juny es faran públiques les bases. 

Finalment, el mes de setembre es posarà en marxa un portal d’internacionalització per als empresaris del país amb informació sobre mercats, regulacions comercials i tràmits de tots els països. L’eina, oberta a tothom, servirà per poder fer, entre d’altres, una tria dels millors mercats internacionals per oferir els serveis a l’exterior i per potenciar les exportacions. A més facilitarà eines i tasques cabdals per preparar-se bé com l’elaboració de plans de negoci i saber com fer una segmentació acurada dels mercats.

Aquest portal era una demanda recurrent de les empreses. En aquest sentit, Hidalgo ha indicat que era un procés "que s'havia de fer poc a poc. Es va començar amb el Barcelona Tech City i amb la Melée a Tolosa i a Montpeller i ara ja podem oferir aquest assessorament amb totes les condicions". Gallardo, per la seva part, ha manifestat que la pandèmia no ha tingut res a veure en aquestes propostes "perquè ja havíem dit que aquest any era clau per donar impuls al teixit econòmic del país".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending