Els quatre interventors de Govern implicats en les irregularitats del SAAS demanen quedar fora de la causa

La representació lletrada dels funcionaris sol·liciten que s’arxivi l’acusació que pesa sobre ell en considerar que ha quedat acreditat que van actuar amb la diligència deguda

Dos dels interventors i els seus advocats en sortir de declarar a la Batllia.
Dos dels interventors i els seus advocats en sortir de declarar a la Batllia.
Els advocats defensors dels quatre interventors de Govern que en dues fases diferents han estat inclosos en la investigació judicial per les presumptes irregularitats hagudes al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) durant anys han sol·licitat que se’ls deixi fora de la causa, en considerar que a partir de les seves explicacions davant la batlle que dirigeix la instrucció va quedar acreditat que van actuar amb la diligència deguda. 

 La representació lletrada de l’actual interventora general i de la interventora delegada al SAAS -que van ser les primeres dues funcionàries en ser encausades-, que alhora també va assumir la defensa dels interessos dels actuals components del departament d’intervenció del ministeri de Finances que ocupaven llocs de responsabilitat fiscalitzadora sobre la institució sanitària quan es va externalitzar el servei d’ambulàncies, ha sol·licitat l’arxiu de les actuacions respecte dels quatre empleats públics.

Els advocats defensors consideren que no hi ha motiu per continuar investigant els quatre funcionaris, atès que en les seves respectives declaracions davant Maria Àngels Moreno van exposar amb claredat el paper que havien jugat en cadascuna de les qüestions que aixecaven dubtes. La defensa de les dues interventores i dels interventors han deixat clar que sempre que va caldre els funcionaris van advertir de les incidències que hi podia haver. I que en tot cas van ser els responsables directes del SAAS els qui en última instància van adoptar les decisions que van considerar escaients, en alguns casos fins i tot contra les indicacions donades.

La petició feta a la responsable judicial una vegada ja ha pres declaració a tots els encausats i testimonis citats per Moreno i després que hagi començat a baixar la pressió per investigar les suposades irregularitats en la gestió sanitària i hospitalària (formalment es tracta d’un cas genèric de, entre altres, suposats delictes de prevaricació i administració deslleial de béns públics que afecta de manera principal l’exdirector general del SAAS, Lluís Burgués, i l’antic màxim responsable econòmic i de recursos generals de la mateixa institució, Quirze Font) ja ha estat traslladada a la resta de parts implicades en l’afer per tal que s’hi pronunciïn.

La implicació en el cas de la interventora general actual i de l’actual delegada del departament al SAAS va ser el punt de partida per encausar molts altres exresponsables de la institució sanitària. La investigació, malgrat que el Govern va fer arribar tot un seguit de documentació a la fiscalia, va agafar volada arran d’una querella criminal presentada pel Partit Socialdemòcrata (PS). La base de l’escrit de la formació política eren els informes de fiscalització que el Tribunal de Comptes va fer durant diversos anys.

-

Relacionat

El PS avisa que pensa arribar fins al final en el cas de les suposades irregularitats al SAAS
-

Relacionat

Gómez Jiménez declara a la Batllia que va desenvolupar el model de triatge fora d’hores de feina
Un vehicle d'Ambulàncies del Pirineu.

Relacionat

El SAAS va pagar dos cops algunes de les ambulàncies del transport sanitari
Els interventors -als extrems- i els seus advocats en sortir de la Batllia després de declarar tot travessant el Parc Central.

Relacionat

Interventors de Govern avalen a la Batllia el procés d’externalització del transport sanitari el 2007
-

Relacionat

La investigació de les irregularitats a l’hospital posa el focus en l’assessoria jurídica del SAAS

Comentaris

Trending