El PS avisa que pensa arribar fins al final en el cas de les suposades irregularitats al SAAS

La formació que al seu dia va presentar una querella que no pensa retirar contra l’antiga cúpula de l’hospital es mostra satisfeta del desenvolupament del procés judicial

-
-
El Partit Socialdemòcrata (PS) està disposat a anar a totes i arribar “al fons” de les suposades irregularitats presumptament comeses durant anys al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i, en conseqüència, que s’aclareixin “les responsabilitats d’aquestes irregularitats”. La formació socialdemòcrata ha deixat clar que no pensa retirar la querella que va impulsar la investigació judicial actualment curs i ha valorat positivament com està avançant el procediment.

En un comunicat, els socialdemòcrates destaquen que arran d’haver fet la querella no només s’està avançant en l’esclariment de les diferents anomalies detectades sinó que se n’han detectat de noves. Per al PS és molt important poder aclarir si aquests fets són delictes i determinar responsabilitats tenint en compte que es podria haver malbaratat una xifra molt elevada diners públics i, per això, en cap cas ens hem plantejat la possibilitat de retirar-nos del procediment. 

El PS considera que, amb la querella presentada, s’ha aconseguit posar en marxa una investigació necessària per esclarir uns fets molt greus. “No ha estat fins aquesta acció judicial que s’han començat a analitzar una llarga sèrie d’irregularitats, denunciades pel Tribunal de Comptes als seus informes anuals”. El PS lamenta també que malgrat les advertències de l’organisme de fiscalització, l’única resposta del Govern fos “la inacció”. L’executiu, “no va ser contundent a l’hora de denunciar aquestes actuacions davant les instàncies judicials”.

El PS vol deixar clar que la seva intenció, “demostrada ja amb la presentació de la querella, és arribar fins al fons per esclarir les responsabilitats d’aquestes irregularitats”. Els socialdemòcrates insisteixen a recordar que les anomalies haurien causat un important dany econòmic a les arques públiques i asseguren que treballen i treballaran “amb la màxima serietat i rigor per ajudar en l’avenç de la investigació i en la determinació de les diferents responsabilitats, incloses aquelles que siguin de caràcter penal”. Deixen clar, també, que en cap moment hi ha sobre la taula la possibilitat de retirar la denúncia presentada en el seu dia en un exercici de responsabilitat davant “la passivitat” mostrada per Govern.

Comentaris (1)

Trending