Els bombers confien a tenir extingit totalment el foc de la Traba com a molt tard dissabte al matí

Vuit efectius i dos camions tenen encerclada la zona encara activa d’un incendi que ha calcinat mitja hectàrea

La zona més activa encara genera una important fumera
La zona més activa encara genera una important fumera
Els bombers continuen treballant a la zona de la Traba, a Canillo, per apagar completament l’incendi que es va declarar el dijous a la tarda. El sinistre es considera ja sota control i s’entén que ja no hi ha risc de propagació cap al bosc, aspecte que més amoïnava als responsables del cos. En total, les flames haurien afectat una mitja hectàrea de vegetació, principalment matolls i sotabosc.

Durant les darreres hores, els bombers desplaçats a la zona han centrat els esforços a encerclar la zona més activa de l’incendi. Des del cos s’ha explicat que es tracta d’un terreny amb poca humitat, on hi toca molt el sol i amb vegetació especialment inflamable. La principal preocupació del cos era evitar que el foc es pogués ampliar a la zona més boscosa.

Al llarg del matí, les tasques d’extinció han comptat amb la col·laboració d’un helicòpter que sobrevolava la zona per llançar aigua. Dos camions i vuit efectius del cos treballaven des del terra també remullant el terreny. Segons explicava el cap de guàrdia, ja es té totalment encerclada la zona on encara hi ha més activitat –especialment molta fumera- on ara s’actuarà amb la intenció de poder passar de l’estat de controlat al d’extingit. Es confia que això sigui possible en les properes hores, a més estirar dissabte al matí.

El que ja han confirmat els bombers és l’origen del sinistre. Tal com va avançar Altaveu, aquest s’hauria originat a causa d’una guspira provocada pels treballs amb les pilones de l’antiga línia elèctrica aèria.

Pel que fa a l’afectació al trànsit, aquesta ha quedat totalment normalitzada. Així, amb una senyalització amb cons s’han mantingut el transit obert en totes dues direccions.

Etiquetes

Comentaris

Trending