Prop de 500 ciutadans demanen el vot per correu per a les pròximes eleccions del 2 d’abril

És el primer cop que aquesta modalitat de vot s’obre a qualsevol persona que es troba fora del país el dia dels comicis

Comentaris

La promoció del vot per correu.
La promoció del vot per correu.

Un total de 486 persones han sol·licitat poder votar per correu en les properes eleccions generals del 2 d’abril. És el primer cop que aquesta modalitat de vot s’obre a qualsevol persona que es troba fora del país el dia de les eleccions. Fins ara només podien fer-ne ús els estudiants a l’estranger i els andorrans amb residència fixa fora del país. El termini per inscriure's ha finalitzat aquest dimarts.

Segons que informa el Govern en un comunicat, la xifra de demandes supera amb escreix l’assolida en les anteriors eleccions generals del 2015, quan 147 andorrans van entrar la sol·licitud –sis demandes es van denegar per defecte de forma–. En relació a les passades eleccions comunals, la xifra es va situar en 139 sol·licituds. Del total de les sol·licituds rebudes, la majoria són de residents a Espanya i França, però també s’han rebut demandes de Portugal, del Regne Unit, Noruega, Bèlgica, Canadà o dels Estats Units d’Amèrica, entre altres.

Posant a punt les cabines electorals a la Seu de la Justícia.

Relacionat

El vestíbul de la Seu de la Justícia es prepara per acollir per primer cop el vot judicial

El termini per sol·licitar el vot per correu ha finalitzat aquest dimarts a les 12 hores. El següent pas serà l’enviament del material electoral a tots els electors als quals se’ls hagi autoritzat el vot per correu, a partir del 19 de març. Se’ls enviaran les instruccions del procediment de vot, les professions de fe de totes les candidatures de la seva parròquia, un joc de paperetes de totes les opcions possibles, un sobre petit blanc i blau sense inscripció, un sobre imprès per la Batllia amb la indicació ‘Vot per dipòsit judicial’ i el sobre de retorn amb l'adreça de la Batllia.

Finalment, els electors hauran d’enviar la documentació necessària i el vot com a molt tard el 28 de març a través de l’entitat de missatgeria. Una vegada aquesta faci arribar el vot a la Batllia, el sufragi quedarà dipositat en les mateixes condicions que els dipositats personalment.

Etiquetes

Comentaris

Trending