El vestíbul de la Seu de la Justícia es prepara per acollir per primer cop el vot judicial

Aquest dimarts acaba el termini per poder sol·licitar la possibilitat de votar per correu, que es podrà emetre fins al 27 de març

Posant a punt les cabines electorals a la Seu de la Justícia.
Posant a punt les cabines electorals a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El vestíbul de la Seu de la Justícia s’està preparant ja des d’aquest dilluns per acollir per primera vegada un dispositiu de vot judicial. Inicialment, aquest tipus d’accions s’havien de fer a la sala magna, però la previsió que hi hagi en marxa, de nou, el judici de la causa general del ‘cas BPA’ ha portat a fer modificacions respecte de l’escenari.

Les persones que acudeixin a dipositar el vot, una acció que no podrà donar-se fins al 20 de març, l’endemà de la penjada dels cartells i encara no 24 hores després de l’inici de la campanya electoral, no caldrà que passin per l’arc de seguretat que sí cal travessar per accedir al recinte judicial.

Aquest matí s’estaven muntant les cabines on els electors podran ‘refugiar-se’ per preparar els sobres amb les butlletes que considerin escaients. En un sol punt s’hi situen els ‘dos jocs’ de cabines que s’usaven en anteriors ocasions. Una vegada es posi en marxa el vot judicial, que s’allargarà fins al migdia de l’1 d’abril, la jornada de reflexió, una vintena de funcionaris de l’administració de Justícia s’encarregaran de vetllar pel bon funcionament d’aquesta modalitat de vot.

Una altra de les modalitats, la del vot per correu, té aquest dimarts una primera data clau. El 28 de febrer és la data límit per presentar la sol·licitud per poder votar per correu. L’últim dia per dipositar el vot postal serà el 27 de març, per permetre que el sufragi arribi a temps per al recompte del 2 d’abril.

WhatsApp Image 2023 02 27 at 19.20.58

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending