El percentatge de participació final baixa més d'un punt i se situa en el 66,95%

En total han votat 20.057 persones de les 29.957 que estaven cridades a fer-ho. La parròquia on s'han mobilitzat més els electors ha estat Ordino i on menys ho han fet, Andorra la Vella

Mesa electoral.
Mesa electoral.

A l’hora de tancar els col·legis electorals, l’objectiu de fer créixer la participació no s’ha assolit ja que el percentatge final ha estat de 66,95% i s’ha quedat a més d’un punt per sota d’assolir els resultats de les últimes eleccions generals. En concret ha estat un 1,37% inferior. En xifres absolutes els votants han augmentat perquè també ho ha fet el cens. Mentre que aquest any hi havia 2.680 electors més, el nombre de vots ha crescut en 1.419. 

Sigui com sia la realitat és que l’abstenció continua guanyant terreny tot i que hi hagi noves propostes on dipositar el vot. A totes les parròquies la participació ha baixat tot i que en algunes més que n’altres. A Canillo, per exemple, el percentatge ha estat gairebé igual quedant per sobre del 72% amb 865 vots. La parròquia, però que continua tenint la participació més alta és Ordino amb un 76,30% tot i que baixa més d’un punt respecte fa quatre anys. 

La parròquia amb menys participació ha estat la més poblada, Andorra la Vella, on només han votat el 62,17% dels 5.405 electors, seguida d’Encamp amb un percentatge del 64,57% de vots emesos respecte el total de possibles votats que n’eren 2.803. Tanmateix, on ha baixat més la participació ha estat a Sant Julià de Lòria on la participació ha estat gairebé un 3% inferior que en les passades eleccions generals.

La participació a la Massana també ha baixat força i s’ha situat en el 71,37% i a Esclades-Engordany s’ha quedat a un punt de fa quatre anys amb un 68,59%.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending