Magallón dona l’únic escó a Acció, que continuarà treballant en el projecte

La formació se situa a la cua dels comicis, amb un percentatge de votació molt baix i sense èxit a la Massana, però amb entrada al Consell General gràcies a la victòria de Demòcrates a Escaldes

La candidata, Judith Pallarés, seguint l'escrutini a la seu.
La candidata, Judith Pallarés, seguint l'escrutini a la seu.

Els resultats d’Acció s’han deixat entreveure des dels inicis del recompte. La formació encapçalada per Judith Pallarés s’ha situat des d’un principi a la cua dels comicis, amb un percentatge de votació molt baix. A la Massana, on presentaven candidatura en solitari, tampoc s’ha aconseguit el que s’esperava. La formació ha aconseguit un únic escó amb Marc Magallón i de la mà de Trini Marín, amb la victòria de la dupla amb Demòcrates a Escaldes-Engordany. En definitiva, Pallarés ha garantit la continuació del projecte.

L’evolució dels escrutinis no han fet variar la posició d’Acció, que ha quedat a la cua, amb menys d’un 5% de vots. La candidata, però, ha garantit i assegurat la continuació del projecte i que se seguirà treballant. “Aquesta va ser la voluntat des de l’inici, som conscients que sortíem d’una escissió i ens havíem de posicionar”, ha explicat Pallarés. El poc temps per presentar les propostes – quinze dies – no ha estat suficient per arribar a tothom. Aquest era un dels grans reptes d’Acció, poder-se donar a conèixer com a partit i diferenciar-se de Liberals i, també de Demòcrates.

Pallarés ha explicat que “estem una mica tristos, perquè al final teníem ganes de disposar d’un resultat millor i no passa res”. La candidata continua defensant que el fet de ser un projecte nou ha jugat en contra, i més després “d’una situació difícil, que necessita més trajectòria”. Què és el que ha fallat s’haurà de reflexionar i acabar de concretar durant els pròxims dia. “És una feina que hem de fer d’intern amb els equips, i ara el que crec que hem de fer és agrair a la gent que ens ha donat suport i que hi ha cregut”, ha puntualitzat Pallarés. Les esperances a l’equip s’han mantingut fins al final, “ens hem esforçat per dissenyar i treballar aquest projecte”.

A nivell territorial, a la Massana no s’ha aconseguit el resultat que s’esperava. La candidata confiava a tenir suport per part de la seva parròquia, però ha acabat recollint el 24% dels vots. Malgrat això, també s’ha garantit el projecte territorial pels pròxims comicis. A Escaldes-Engordany el resultat ha estat positiu. Magallón aconseguirà ser la presència al Consell General d’Acció, gràcies a la victòria, disputada amb Concòrdia, que s’ha aconseguit amb Demòcrates. El candidat ha assenyalat, però, que la conclusió final no és certament positiva, tenint en compte el baix suport que s’ha tingut a la nacional, però que es continuarà treballant.

WhatsApp Image 2023 04 02 at 23.46.37
 
 

 

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending