Montaner descarta impugnar les eleccions pel vot judicial però sí reclama canvis en el procediment

Una vegada s’hagi constituït el nou Consell General, una de les primeres coses que farà Andorra Endavant serà demanar una compareixença dels responsables del procés electoral per tal d’analitzar la situació

Vot judicial.
Vot judicial. ALTAVEU MÈDIA

Andorra Endavant ni farà cap consulta a la junta electoral sobre el vot judicial ni, menys encara, impulsarà la impugnació de les eleccions per l’evolució del procediment de votació anticipada per dipòsit judicial. Així ho ha assegurat la líder de la formació, Carine Montaner, que el que sí que ha assegurat és que una de les primeres coses que farà la formació una vegada hi hagi constituït el nou Consell General serà demanar una compareixença dels responsables del procés electoral per analitzar la situació.

Montaner ha recordat que “el vot judicial es va fer per la gent que no podia anar a votar i s’ha convertit en un costum perquè a l’elector el cohibeix trobar-se als consellers comunals davant de l’urna”. D’aquí que ja s’imposa una primera reflexió sobre el vot judicial i el seu sistema de funcionament. De fet, la consellera general electa el que reclama -ja dona per tancat qualsevol debat en relació als comicis de diumenge- és un canvi de procediment. I les modificacions, a ser possible, ja s’haurien de veure en les properes comunals.

El vot judicial estava pensat per fer-se a la Sala Magna de la Seu de la Justícia, però, finalment, es va fer al vestíbul del recinte.

Relacionat

La deficient gestió ‘taca’ el vot judicial

La líder d’Andorra Endavant ha demanat excuses als funcionaris de policia per si es van mal entendre o mal interpretar, ha explicat, els seus comentaris per les xarxes socials relacionats amb el transport dels sufragis des de la seu judicial fins als comuns. Montaner ha explicat que “evidentment els policies fan el que els diuen des de dalt”. La parlamentària és molt crítica amb el fet que s’usin caixes de cartró “que no són precintades”.

La zona on es podia fer el vot judicial durant la campanya electoral.

Relacionat

El Consell Superior defensa el vot judicial: “És criticar per criticar”

Carine Montaner, entre les qüestions procedimentals que considera que s’han de modificar d’allò que es fa en l’actualitat, és el fet que Andorra “és l’únic país del món en què el vot judicial una vegada fet es pot tornar a la Batllia per canviar-lo. Pots canviar-lo les vegades que vulguis”. Montaner ho veu com un problema. Altres recorden que aquesta possibilitat de canvi és, justament, el que permet el vot per dipòsit. Perquè, al capdavall, es tracta d’un dipòsit i no del vot efectiu.

Comentaris (18)

Trending