El Consell Superior defensa el vot judicial: “És criticar per criticar”

Enric Casadevall deixa clar que “és impossible canviar els sobres” i com a molt admet que potser hi ha algun aspecte del procediment que “no és prou polit”

La zona on es podia fer el vot judicial durant la campanya electoral.
La zona on es podia fer el vot judicial durant la campanya electoral. altaveu mèdia

El Consell Superior de la Justícia (CSJ) defensa el procediment que s’empra en el vot judicial i assegura que “és impossible canviar els sobres”. Per tant, posar en dubte els sufragis que es dipositen en seu judicial és “criticar per criticar”. Una cosa diferent és que es decideixi que hi ha d’haver més batlles presencials durant les jornades prèvies a la cita electoral o que tot plegat “no es prou polit”.

Així ho ha assegurat el president del poder judicial, Enric Casadevall, que ha explicat que mentre la seu judicial roman tancada, els vots estan guardats en una caixa forta de l’arxiu de proves, un espai on es custodien les proves dels casos a enjudiciar i en el qual “només hi té accés un funcionari”. Tots els electors, a més, poden arribar a comprovar com el seu vot realment ha arribat a l’urna, si mai escaigués.

El vot judicial estava pensat per fer-se a la Sala Magna de la Seu de la Justícia, però, finalment, es va fer al vestíbul del recinte.

Relacionat

La deficient gestió ‘taca’ el vot judicial

Casadevall ha repassat el procediment emprat, amb tots els sobres, petits i grans, que s’usen, que es fan firmar. Al mostrador els electors són atesos per funcionaris judicials -ni secretaris judicials ni batlles-, però el president de la cúpula judicial ha assegurat que darrere el mostrador, i no a la vista del públic, hi ha en permanència un batlle que va firmant tots els sobres que arriben. Si s’han de posar més batlles o no, això caldrà debatre-ho, sempre tenint en compte que tenen altra feina, que pot quedar paralitzada.

Quan sí que els batlles fan una feinada ingent és durant la jornada electoral. L’obertura dels sobres i el dipòsit efectiu dels sufragis a l’urna mentre els interventors van puntejant els noms que prèviament ha cantat el jutge o la jutgessa corresponent. Ningú qüestiona aquesta tasca. Una altra cosa és el transport i les caixes emprades. I és per aquest punt que reconeix que potser “no és prou polit”.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending