Marsol recupera Andorra la Vella i culmina el fiasco socialdemòcrata

L’excònsol de la capital aconsegueix tombar el candidat territorial del PS que veu com el possible descontent a la capital se’n va cap a Concòrdia i Andorra Endavant

Alain Cabanes i Conxita Marsol celebrant el triomf en entrar a la sala on Demòcrates celebra els resultats.
Alain Cabanes i Conxita Marsol celebrant el triomf en entrar a la sala on Demòcrates celebra els resultats. Toni Solanelles

Conxita Marsol regna entre els electors d’Andorra la Vella. Això sí, amb un 32% dels vots. L’excònsol d’Andorra la Vella ha recuperat per a la causa demòcrata la capital i ha enviat l’aliança socialdemòcrata definitivament al daltabaix que s’ha dibuixat des de després del tancament de les seus electorals a tot el país. El fins ara parlamentari del Partit Socialdemòcrata (PS) Joaquim Miró no ha estat pràcticament en cap moment a prop de poder reeditar la seva presència al Consell General. Tant Concòrdia com Andorra Endavant han fet un bon paper.

De fet, i com en feia la lectura Miró, probablement PS SDP + no ha sabut capitalitzar el vot descontent amb la gestió demòcrata a Andorra la Vella i en canvi, “el vot en contra de la senyora Marsol que hi és”, ha anat a parar a les files de la llista liderada per Martí Alay (Concòrdia) o a la que encapçalava Elisa Muxella (Andorra Endavant). Els dos debutants s’han mostrat molt satisfets dels resultats obtinguts. I Marsol ha celebrat el triomf “perquè ens el mereixíem, hem fet una gran feina”. Certament, la candidata demòcrata s’ha mostrat “sorpresa” pels resultats socialdemòcrates, ja que “el nostre vot el teníem fidelitzat” i s’ha mantingut.

La candidata demòcrata creu que el seu triomf fa millor la victòria global de la formació mentre Miró creu que no han sabut capitalitzar “el contra en contra de Marsol, que hi és” i s’ha dividit entre Concòrdia i Andorra Endavant

Amb els resultats damunt la taula, l’excònsol de la capital entrarà per la porta gran al Govern que tornarà a liderar Xavier Espot. A mida que ha anat avançant l’escrutini Marsol ha anat obrint forat respecte de l’aliança socialdemòcrata, que ha vist que li quedava igual de lluny la candidata demòcrata com ella estava distanciada la Concòrdia (1.175) de Martí Alay. Elisa Muxella, en vots (739), ha fet un resultat prou digne per a Andorra Endavant tot i quedar en darrer lloc. Demòcrates ha acabat assolint 233 vots més que la coalició socialdemòcrata (1.665 per 1.502).

Marsol ha arribat a assegurar que s’havia obsessionat amb els comicis i ha afirmat que “la territorial d’Andorra la Vella no li recomano a ningú”. Per a l’excònsol i ara consellera general electa, “guanyar a Andorra la Vella, la parròquia que té més vots” fa “més forta” la victòria demòcrata arreu del país. La resta de candidats en la circumscripció han enviat missatges de felicitació a Marsol i el socialdemòcrata Joaquim Miró ha admès que “els resultats no són els esperats” i que pensava la formació que “teníem opcions”.

Els caps de llista de les formacions situades en els darrers llocs de la circumscripció, no pas descontents amb els resultats, han mostrat la seva alegria. “M'ha sorprès la victòria de Marsol, veia més fort el PS. Però ella és molt popular i hi havia un cert desencís en les files socialdemòcrates”, ha exposat Alay, que ha assegurat en relació a Concòrdia que “hem fet un molt bon paper, per sobre del 20% de vots, ni en els millors somnis”. Muxella ha destacat el fet de passar d’una sola consellera a poder formar grup parlamentari. I ha lamentat que Demòcrates, a parer seu, hagi “canviat algunes promeses i hagi dit al final que no a l’acord d’associació”. En tot cas, la candidata d’Andorra Endavant ha remarcat que “els problemes socials estan aquí i veurem com es resoldran”.

Comentaris (7)

Trending