Liberals proposa dotar la Batllia de més recursos tècnics per desbloquejar l’embús

La candidata Maribel Lafoz ha mostrat la seva preocupació per la lentitud en les resolucions judicials

Comentaris

Victor Filloy, Noe Dobarro i Maribel Lafoz a les portes de la Seu de la Justícia aquest divendres.
Victor Filloy, Noe Dobarro i Maribel Lafoz a les portes de la Seu de la Justícia aquest divendres. BRU NOYA

La candidata de Liberals d'Andorra, Maribel Lafoz ha mostrat aquest divendres la seva preocupació per la lentitud en les resolucions judicials.  "La visió ciutadana de l'eficàcia i l'eficiència judicial no és la que hauria de ser", ha dit. El tema més urgent per la formació és aportar més recursos humans per intentar desbloquejar l'embús.

Maribel Lafoz adverteix que aquesta situació de saturació "cada dia creix més". Proposa "dotar els batlles d'aquell recurs tècnic necessari ja siguin juristes especialitzats en termes financers, economistes, o comptables".

Això permetria donar sortida a tots aquells expedients que fa temps que s'arrosseguen a la Batllia i que requereixen d'aquest suport tècnic. Aquesta, segons Lafoz, seria una actuació urgent i després "caldria revisar els equips judicials amb la digitalització i la formació. Estan tan saturats que no es poden formar d'una manera adequada".

Finalment, pel que fa al Consell Superior de la Justícia, la candidata liberal ha indicat que "han de fer una feina més intensa quant a la gestió i a la professionalització de la seva gent". En aquest sentit, ha reconegut que el component polític hi és, però ha remarcat "que tot el sigui professionalitzar i independitzar la justícia, els liberals hi estem totalment a favor".

Comentaris (3)

Trending