Concòrdia proposa mesures “en conjunt” per millorar la mobilitat

Núria Segués posa sobre la taula un transport col·lectiu entre Sant Julià i Escaldes, aparcaments dissuasius, una targeta de pàrquing nacional i culminar el vial lauredià

Olalla Losada amb Núria Segués a la rotonda del quilòmetre zero.
Olalla Losada amb Núria Segués a la rotonda del quilòmetre zero. G. P.

Concòrdia incorpora al seu programa electoral tota una sèrie de mesures que, “en conjunt”, han de permetre millorar sensiblement la mobilitat al país. Així les ha desgranat la número 2 de la llista nacional de la formació, Núria Segués. Entre elles, acabar el vial de Sant Julià, estudiar un transport col·lectiu entre aquesta parròquia i Escaldes que se sumi a tota una xarxa de bus i apostar per aparcaments dissuasius.

Segués les ha desgranat, justament, en un dels punts neuràlgics (i a vegades negre, tot s’ha de dir) de la xarxa viària: la rotonda del quilòmetre zero. Segués ha defensat que la mobilitat és una problemàtica que requereix “mesures en conjunt”. Entre elles, impulsar un Pla Nacional d’Infraestructures que inclouria un transport col·lectiu entre Sant Julià i Escaldes.

En aquest sentit, la candidata de la formació dels ‘cernis’ ha apuntat que “caldria analitzar quina seria la fórmula més adient”. També s’avaluaria una possible alternativa de transport cap a l’exterior. Pel que fa a la xarxa viària, es té clar que “hem d’acabar la desviació de Sant Julià” mentre que, en canvi, consideren que és necessari “explorar”  quina és la millor solució als embussos de trànsit a la Massana, perquè cal “descongestionar la parròquia”.

Altres propostes presentades des de Concòrdia són la promoció d’aparcaments dissuasius i la creació d’una targeta d’aparcament nacional, amb preus reduïts per als residents. També “entenem que cal desenvolupar el concepte de desplaçament urbà en un màxim de 15 minuts” i mirar “l’embelliment de carreteres i altres infraestructures” amb “elements autòctons del país”.


SANT JULIÀ

Una altra proposta que s’ha llançat des de la formació, en aquest cas per part d’Ariadna Alonso, tercera suplent de la llista de Sant Julià, és que cada parròquia disposi d’un abocador propi en el qual llançar la runa de les obres. “Suportar les runes de tot el país és una càrrega molt important i des de Concòrdia + Desperta Laurèdia creiem que s'haurien de trobar altres línies i estratègies per resoldre la problemàtica”, ha assenyalat. El que es té clar és que tot vagi a la Rabassa “generaria moltes conseqüències negatives a la parròquia”.


ESCALDES-ENGORDANY

Per la seva banda, la número 2 de la candidatura a Escaldes, Lara de Miguel, ha proposat donar incentius fiscals a les empreses de menys de 50 treballadors que implementin un pla d’igualtat efectiva. Per això, s’assegura que es treballarà per promoure una aplicació de la Llei d’Igualtat entre homes i dones efectiva a través de “la creació de la figura de la persona delegada d’Igualtat a tots els ministeris i l’aplicació avantatges fiscals per les societats amb una plantilla inferior a 50 treballadors que implementin el pla d'igualtat i promoguin la conciliació familiar”.

Comentaris (2)

Trending