El TS condemna Vila per exhibicionisme però li aixeca la prohibició d’acudir a llocs on hi pogués haver menors

La sentència ferma considera que l’excònsol d’Andorra la Vella efectivament hauria mostrat dos cops els genitals a diverses nenes i el condemna a 30 mesos de presó que no haurà de complir

-
-
La sala penal del Tribunal Superior (TS) ha deixat sense efecte la prohibició dictada pel Tribunal de Corts a l’excònsol menor d’Andorra la Vella i exconseller comunal Josep Vila d’accedir a qualsevol espai públic on hi pogués haver menors si no volia entrar a presó per complir els 30 mesos que se li han imposat com a autor de dos delictes d’exhibicionisme. El TS manté la pena condicional però en modifica la condició: sols ingressaria al centre penitenciari si entra en contacte amb alguna de les víctimes en un termini de cinc anys o si es reitera en el delicte.

El TS ha notificat aquest dimarts la sentència ferma i executiva. Vila, que va ser detingut el 27 de setembre del 2013 després que una noia l’identifiqués de forma indubtable com la persona que hores abans li havia mostrat els genitals prop del Prat Gran d’Encamp, ha estat condemnat formalment per un doble delicte. L’ocorregut aquell setembre i un episodi molt anterior i que es va denunciar arran de transcendir el cas d’Encamp. L’altre succés exhibicionista hauria succeït el juny del 2010.

L’expolític s’haurà de mantenir cinc anys allunyat de les víctimes i no reiterar en el delicte si no vol veure com li toca ingressar al centre penitenciari

El Tribunal de Corts va imposar a Vila una condemna de 30 mesos de presó que no hauria de complir efectivament si durant quatre anys no accedia a cap lloc on hi pogués haver menors. També imposava a l’expolític no entrar en contacte amb les víctimes durant un termini de cinc anys a banda d’haver de satisfer, a una d’elles, una compensació econòmica de 2.000 euros. El Superior, que ha analitzat el recurs presentat per la defensa de Josep Vila, que al·legava en part que tot plegat eren fabulacions de les menors, ha confirmat la sentència de primera instància pel que fa a l’autoria dels fets i a la pena privativa de llibertat condicionada. En canvi, però, modifica de manera important la condició i no imposa a l’excònsol la prohibició d’acudir a espais on hi hagi menors.

Recorda la sala penal del TS que la condició imposada pel Tribunal de Corts era “massa genèrica” i que en un país tan petit com Andorra “sembla difícil d’aplicar” i és “de difícil compliment” que una persona no pugui acudir a qualsevol espai on hi pugui haver menors perquè, a la pràctica, “impedeix passejar-se per la via pública”. En conseqüència, deixa sense efecte dita limitació.

Etiquetes

L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia

Relacionat

La defensa de Vila s’aferra a una eventual fabulació de les víctimes per demanar l’absolució en el cas d’exhibicionisme
L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia

Relacionat

L’excònsol Josep Vila recorrerà contra la sentència que el condemna per dos delictes d’exhibicionisme
L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia

Relacionat

Vila haurà d’estar 30 mesos a la presó si durant els propers 4 anys entra en algun recinte on hi pugui haver menors

Relacionat

Les noies davant les quals s’hauria exhibit un excònsol menor d’Andorra la Vella el reconeixen sense dubtes
L\'acusació particular en el cas de l\'exhibicionisme creu que l\'excònsol menor pateix parafilia

Relacionat

L'acusació particular en el cas de l'exhibicionisme creu que l'excònsol menor pateix parafilia

Comentaris

Trending